2024.04.20.
FelnőttHírek

Zsolnai Richárd: Szebb bemutatkozásról nem is álmodhattam volna!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. A vasárnapi bajnoki nyitányon győztes gólt szerző Zsolnai Richárddal beszélgettünk a szerdai, Kolorcity Kazincbarcika elleni mérkőzés előtt.

Góllal sikerült bemutatkoznod az első mérkőzéseden. Hogyan láttad a meccset belülről?

Úgy gondolom végig uraltuk a mérkőzést. Nagyon sok helyzetünk volt, folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfél kapuját. Több gólt is tudtunk volna szerezni, ha sikerült volna értékesítenünk a helyzeteinket hamarabb le tudtuk volna zárni a mérkőzést, de a lényeg, hogy itthon tudtuk tartani a 3 pontot. Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni a bajnokságban, és hogy góllal sikerült bemutatkoznom. Csodás közönség előtt játszhattunk egy nagyon jó meccset, szebb bemutatkozásról nem is álmodhattam volna!

Mit vársz a szerdai Kazincbarcika elleni mérkőzéstől?

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, egy nagyon jó ellenfél érkezik hozzánk. A Győr elleni győzelem feltüzelte a csapatot, jó formában vagyunk, és azt gondolom, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Mindenképpen győzelemre számítok, és továbbra is szeretném gólokkal meghálálni a bizalmat!

Hogyan készülsz fel egy mérkőzésre?

Minden mérkőzésre ugyanúgy készülök fel, az évek alatt kialakult a szokásos rutin. Meccsnapon már ébredés után a mérkőzés jár a fejemben, egész nap tréningezem magam mentálisan, hogy megfelelő koncentrációs állapotba kerüljek. Öltözőben a csapattársakkal mindig átbeszéljük a mérkőzést, úgy megyünk ki a pályára, hogy mindenki tudja a dolgát. Meccs közben sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy improvizálni kell, de minden esetben próbáljuk visszaadni azt, amit a Mester elvár Tőlünk.

Van valami meccs előtti babonád?

Sajnos nem tudok semmi izgalmas kulisszatitokkal szolgálni magamról. Nem szeretem a babonás dolgokat, én focizni szeretek.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett