2024.04.16.
Felnőtt

Zamostny Balázs: Nekünk nem elég a döntetlen, győzni akarunk!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. A vasárnapi PMFC elleni hazai mérkőzés előtt támadónkkal, Zamostny Balázzsal beszélgettünk.

Nem sikerült nyerni a Kaposvár otthonában. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült megnyerni a Kaposvár elleni találkozót, belülről úgy éreztük, hogy jobbak voltunk, jobban megérdemeltük volna a győzelmet. Rosszkor kaptuk az első gólt, és úgy érzem egy jogos büntető elmaradt a mi részünkre, de ezt a mérkőzést mi rontottuk el. Egyértelműen a három pontért utaztunk Kaposvárra, nagyon sajnáljuk, hogy ez nem sikerült, hétvégén javítanunk kell!

Vasárnap hazai pályán van lehetőség javítani a PMFC ellen. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Pécs egy friss feljutó csapat, egyben maradt a mag, és a jelek szerint jó munka folyik ott, hiszen a tabellán egészen elől szerepelnek, ami újoncként nagyon jó teljesítmény. Az utolsó pár meccsükön gólt sem kaptak és öt meccs óta veretlenek, stabil védelemmel fogunk szemben állni elől pedig gyors, kreatív játékosaik vannak. Az öltözőben beszéltük, hogy minden sorozat megszakad egyszer, az Övék pedig bízunk benne, hogy itt fog vasárnap megszakadni. A saját játékunkat kell játszanunk a szurkolóink előtt, és még ha ez a pandémikus helyzet át is alakította a keretet, egyértelműen a 3 pont a cél! Nekünk nem elég a döntetlen, győzni akarunk, hiszen vissza szeretnénk kerülni a tabella elejére. Úgy érezzük, hogy sokkal több van bennünk, és ott lenne a helyünk!

Pécsi nevelésként ad Neked bármi pluszt ez a mérkőzés?          

Ebben a szezonban eddig a volt klubjaim ellen valamilyen okból kifolyólag valamiért vagy nem, vagy kevesebbet játszottam, mint reméltem, pedig ezek a mérkőzések extra motivációt jelentenek egy játékos számára. A Pécs elleni mérkőzés számomra nagyon fontos, hiszen pécsi vagyok, ott él a családom, ott nevelkedtem, és szeretem mind a várost, mind a csapatot, szurkoltam nekik, hogy visszajussanak a másodosztályba. Nagyon várom a mérkőzést, várom, hogy a nevelő egyesületem ellen léphessek pályára, és bár Pécs a szülővárosom, most természetesen az Ajka sikere a legfontosabb, és mindent meg fogok tenni a győzelemért!

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett