Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Visszatekintés – III. rész

3 részes visszatekintő sorozatunkat az 15-21. fordulók elemzéseivel zárjuk.

XV. forduló | Kaposvári Rákóczi FC – FC Ajka 3-1 (1-0)

A 15. fordulóban a tavaly még első osztályban szereplő Kaposvár Rákóczi FC vendégei voltunk. A mieinknél több koronavírus fertőzésen átesett játékosra számíthatott ismételten vezetőedzőnk, a kérdés már csak az volt, hogy fizikálisan milyen állapotban vannak az érintett labdarúgók. A találkozó kiegyenlített játékot hozott, majd az első félidő végén szabadrúgásból szerzett vezetést a hazai együttes. A fordulást követően Irimiás révén még sikerült egyenlítenünk, a házigazdák azonban Szarka büntetőjével és Andric hosszabbításban szerzett góljával otthon tartották a 3 bajnoki pontot. Idegenbeli mérlegünkre nem lehettünk büszkék, hiszen a Csákvár elleni győzelmet követően pontot sem sikerült szereznünk vendégként.


XVI. forduló | FC Ajka – PMFC 0-3 (0-1)

Míg a mieink fordulók óta keresték év eleji jó formájukat, addig a pécsiek egyre feljebb léptek a tabellán, így a találkozó előtt sem mi voltunk már a mérkőzés esélyesei. A vendégek stabil védekezésével nem tudtunk mit kezdeni (az egész bajnokságban a  legkevesebb gólt kapták) , míg elől könyörtelenül értékesítették a kínálkozó lehetőségeket, így simának mondható,  3-0-ás győzelmet szenvedtünk az újonc Pécs ellen. Az őszi szezont követően egyértelműen kijelenthető, hogy a szezon meglepetéscsapata az újon PMFC, hiszen forduláskor a feljutást jelentő második helyen állnak a baranyaiak.


XVII. forduló | Soroksár SC – FC Ajka 2-2 (2-1)

A Soroksár elleni mérkőzést álomszerűen kezdtük, hiszen már  a 6. percben Nagy K. révén nálunk volt az előny, a folytatásban azonban hamar sikerült egyenlítenie a hazaiaknak.  A félidő derekán ismételten megszerezhettük volna a vezetést, de Présinger büntetőt hibázott, a túl oldalt Lovrencsics viszont nem tette meg ezt  szívességet, így 1 gólos hátránnyal vághattunk neki a második félidőnek. A folytatásban mindent egy lapra téve támadtunk, aminek köszönhetően nagyobb terület maradt a védelmünk mögött, így Horváth Dániel bravúrjai is kellettek, hogy meccsben maradjunk. A mérkőzés hajrájában aztán sikerült egyenlítenünk, így két vereség után, nagyon fontos pontot szereztünk Soroksáron.


XVIII. forduló | FC Ajka – Dorogi FC 2-0 (0-0)

A Dorog elleni mérkőzés nagyon fontos volt, hiszen egy esetleges vereséggel nagyon közel kerültünk volna a legjobb kiesőhelyhez. A találkozót ennek ellenére pocsékul kezdtük, hiszen a 22. percben Présingert kiállította a játékvezető, a szabálytalanság révén pedig büntetőhöz jutottak a vendégek. Horváth Dániel hárítani tudott, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok szünetre. A második játékrész elején Csizmadia révén azonnal előnybe kerültünk, majd a mérkőzés végén már egyenlő létszám mellett Soltész állította be a 2-0-ás végeredményt. Létfontosságú siker volt, hiszen a télen 6 pontos előnyünk van a kieső helyen telelő dorogiakkal szemben.


XIX. forduló | Nyíregyháza Spartacus FC – FC Ajka 1-2 (0-1)

A 2020-as naptári évig nyerni sem tudtunk a Nyíregyháza ellen tétmérkőzésen, az idei esztendőben ez kétszer is sikerült. Februárban Csizmadia révén 1-0 arányban nyertünk, míg az őszi zárófordulóban Kenderes és Nagy K. góljaival 2-1-re múltuk felül a nyírségieket. Csapatunk ezzel 10. helyen zárta az őszt, 2 előrehozott mérkőzés azonban még várt Kis Károly legénységére.


XX. forduló | WKW ETO FC Győr – FC Ajka 3-1 (1-0)

A Nyíregyházához hasonlóan az idei évig a Győrt sem tudtuk legyőzni bajnoki mérkőzésen.  Az első hazai győzelem után az első idegenbeli siker megszerzése volt a cél. A jó erőkből álló hazaiak kezdték jobban a mérkőzést és Priskin révén már az első félidőben előnybe kerültek. A második játékrész rémálomszerűen kezdődött, hiszen előbb Lipták,majd Kiss Máté talált be, ezzel lényegében eldöntve a találkozót. A hajrában Nagy K. volt eredményes, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, így ismételten pont nélkül kellett távoznunk az ETO Parkból.


XXI. forduló | Kolorcity Kazincbarcika SC – FC Ajka 1-0 (0-0)

A 2020-as év utolsó találkozóján a kiesőhelyen álló Kazincbarcikához utazott csapatunk. A célunk egyértelműen a 3 pont megszerezése volt, hiszen ebben az esetben a téli szünetre 10 pontosra nőtt volna előnyünk a kiesőhelyen álló házigazdákkal szemben. Az első félidőben mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a gólszerzésre, betalálnia azonban egyik együttesnek sem sikerült, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a játékvezető egy szöglet utáni kavarodást követően annak ellenére gólt ítélt, hogy a partjelzője nem jelzett találatot. A hajrában mindent egy lapra téve rohamoztunk az egyenlítésért, de mindhiába, ráadásul a találkozó 85. percében a hazaiak még büntetőt is hibáztak. Vereségünkkel a 12. helyről várjuk a folytatást, a kiesőhelyen álló dorogiakkal szemben 6 pontos az előnyünk.

Következő héten Geri Gyula, Kis Károly és Heffler Tibor félévi értékelőjével jelentkezünk honlapunkon.