Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Visszatekintés – II. rész

3 részes visszatekintő sorozatunkat az 8-14. forduló elemzéseivel folytatjuk.

VIII. forduló | DVSC – FC Ajka 5-3 (0-0)

A bajnokság egyik legnagyobb esélyeséhez látogattunk a 8. fordulóban és az első félidőben Nagy Krisztián révén mi álltunk közelebb a vezetés megszerzéséhez. A gól nélküli döntetlent követően a második játékrészben igazi gólfesztivál kezdődött, hiszen 8 találatot is láthattak a kilátogató nézők, sajnos nem igazságos elosztásban, így a a bajnokságban először egymás utáni két mérkőzésen is pont nélkül maradtunk.


IX. forduló | FC Ajka – BFC Siófok 1-1 (1-0)

Nagyon fontos mérkőzés következett, hiszen két pont nélküli mérkőzést követően létfontosságú volt, hogy csapatunk ismételten nyerni tudjon. Rendkívül jól kezdtük a  mérkőzést, hiszen Nagy K. a szezon egyik legszebb találatával minket juttatott előnyhöz. A folytatásban is csapatunk akarata érvényesült és úgy tűnt, sikerül itthon tartani a 3 bajnoki a pontot, a hajrában azonban egy rövidzárlatot követően sikerült egyenlítenie a vendégeknek, így meg kellett elégednünk az 1 ponttal.


X. forduló | Szolnoki MÁV FC – FC Ajka 1-0 (0-0)

A  szezon talán legfájóbb veresége. Az egész mérkőzésen csapatunk akarata érvénysült, sorra dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, betalálnunk azonban az egész mérkőzésen nem sikerült. Ahogy az lenni szokott a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és a szolnokiak 2 valamire való helyzetükből 1-et értékesíttek, így pont nélkül kellett hazautaznunk a Tisza partjáról.


XI. forduló | FC Ajka – Gyirmót FC Győr 2-0 (0-0)

A bajnokság egyik élcsapata ellen muszáj volt nyernünk, hogy ne kerüljön csapatunk vészesen közel a kiesőzónához. A találkozó elején a vendégek domináltak, Horváth D. nagyszerű védései tartottak minket mérkőzésben, így a félidőben gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok szünetre. A második játékrész elején Zamostny révén jutottunk előnyhöz, majd Rétyi góljával állítottuk be a 2-0-s végeredményt. A hajrában még büntetőhöz is jutottunk, Nagy K. azonban nem tudta értékesíteni a megítélt 11-est.


XII. forduló | Szeged Csanád Grosics Akadémia 2-1 (1-0)

Ahogy az várható volt minket sem került el a bajnokság során a  koronavírus járvány. A találkozóra megfogyatkozva utazott el csapatunk, ennek ellenére nem volt más célja csapatunknak, minthogy 3 ponttal térjen haza a Szent Gellért Fórumból.  Az első félidő hajrájában Jovanovic révén előnyhöz jutottak a  hazaiak, amit Csizmadia révén a 76. percben sikerült egalizálnunk. Már mindenki a játékvezető 3-as sípszavát várta, amikor Dobos lövése pattant meg szerencsétlenül egy védőnkön, ami így a hosszú felsőben landolt, aminek “köszönhetően” újra pont nélkül kellett hazautaznia megfogyatkozott csapatunknak.


XIII. forduló | FC Ajka – Vasas FC 1-2 (0-1)

A találkozó előtt tovább fogyatkoztunk, hiszen ismételten több játékosunk esett ki a koronavírus járvány miatt. A Vasas kérésünk ellenére sajnos nem ment bele  a mérkőzés halasztásába, így az MLSZ szabályzata szerint mindenképpen játszanunk kellett.  Nehéz mérkőzés várt a mieinkre, hiszen a DVSC mellett a Vasas másik nagy esélyes arra, hogy a következő évben már az NB I-ben szerepeljen. A találkozón 3 (!) tizenegyest kaptak a vendégek, melyből kettőt értékesítettek, így Tar révén hiába találtunk a vendégek hálójába, ez a pontszerzéshez nem volt elegendő.


XIV. forduló | FC Ajka – DEAC 3-0 (2-0)

A 14. fordulóban a kiesőhelyen álló DEAC érkezett hozzánk, és nem lehetett más célunk, minthogy itthon tartsuk a 3 bajnoki pontot, ezzel távol tartva magunkat a kiesőzónától. A találkozón ennek megfelelően támadólag lépett fel együttesünk, melynek révén Görgényi és Nagy K. góljaival kétgólos előnnyel vonultunk szünetre. A második félidőben Rétyi bombagóljával állítottuk be a 3-0-ás végeredményt, aminek köszönhetően 14. fordulót követően a 11. helyről várhattuk a folytatást.