Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Jó játék, de vereség az éllovas otthonában

Hiába kezdett jól az éllovas vendégeként az FC Ajka, nem tudtak gólt szerezni a Veszprém megyeiek, akik negyedik vereségüket szenvedték el a labdarúgó NB II-ben.

Nyíregyháza–FC Ajka 2-0 (1-0)

Balmazújváros, 400 néző. V.: Szőts.

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Kilyén, Szokol, Jánvári, Nemes – Paku, Márkus A. – Csörgő (Szabó B., 85.), Vass P. (Pócsik, 69.), Gresó (Zamostny, 55.) – Novák (Banyoi, 85.) Vezetőedző: Szergej Pacaj.

FC Ajka: Horváth D. – Tóth G., Tar Heffler, Présinger – Görgényi – Murka (Földi, 66.), Lehoczky, Csizmadia (Szűcs K., 78), Sejben (Szarka, 66.) – Gaál (Orosz, 78.). Vezetőedző: Kis Károly.

Az éllovas vendége volt a hetedik fordulóban az FC Ajka, amely rosszul kezdte az idényt, de a legutóbbi játéknapon – két döntetlent és három vereséget követően – megszerezte első sikerét. Kis Károly csapata a Győrt fektette két vállra, érdekesség, hogy akkor az ETO veretlen volt, épp úgy, ahogyan most a Nyíregyháza.

Jól kezdett az FC Ajka, egyáltalán nem érződött a két együttes közötti jelentős helyezésbeli különbség. A 8. percben Gaál csavarta kapura egy szögletet, ez nem volt meglepő húzás tőle, és Fejérnek igencsak kapaszkodnia kellett, hogy kiüsse a labdát. A 14. percben megint Gaál Bálint veszélyeztetett, a támadó 10 méterről a bal alsót vette célba, Fejér remek reflexszel hárított. Többet birtokolták a labdát a vendégek, akik jól és veszélyesen futballoztak. A Nyíregyháza jóformán a 16-os közelébe sem került, aztán mégis a házigazda tudta megszerezni a vezetést.

A 29. percben a bal oldalról, a szögletzászló közeléből végezhetett el szabadrúgását nyírségi gárda, Gresó beadására Csörgő Raul érkezett a legjobban, és a védők között, négy méterről a hálóba fejelt, 1-0.

Gaál egyenlíthetett volna egy pontos indítás után, de 16 méterről leadott lövése nem talált célt.

Ezután kiegyenlített lett a küzdelem, a hazaiak feljebb jöttek és többször is eljutottak a kapu elé. A vendégek is próbálkoztak, azonban nagyobb lehetőséget nem tudtak kidolgozni.

Az Ajka igyekezett erőteljesen kezdeni a második játékrészt, a Nyíregyházát viszont hatékonyan védekezett.
Cserékkel frissítettek a Veszprém megyeiek, mégis Horváth Dánielnek akadt dolga, a kapus Csörgő próbálkozását hárította a 72. percben.

Nem sokkal később megszerezte második találatát a Nyíregyháza, Novák fejelt Zamostny Balázs elé, a volt ajkai pedig 15 méterről a hosszú alsóba helyezett, 74. perc: 2-0.

A 83. percben Horváth védett nagyot, miután Pócsik egyedül vezette ár a labdát. A ráadásban megismétlődött ugyanez a párharc, hasonló szituációban, és újra Horváth nyert.

forrás: veol.hu/sport