Barion Pixel
2024.07.18.
HírekUtánpóltás

Danone Focikupa a Gyermekekért – Országos döntő

12 Bozsik régió 96 csapata indult a Danone Kupa elnevezésű labdarúgó tornán, amit az U12-es korosztályban rendeztek. Az FC Ajka nagy bravúrral megnyerte saját selejtezőcsoportját (többek között az Illés Akadémiát, a Szombathelyi Haladást és a Zalaegerszeget is maga mögé utasítva) így az ország 12 legjobb csapata között részt vehetett a budapesti döntőn, amelyet a Vasas stadionjában, a nagy meleg ellenére műfüves pályákon rendeztek. Az ajkaiak nagy dobozokkal megpakolva érkeztek, hiszen a rendezvény keretében adományokat gyűjtöttek az állami gondozásban élő gyerekek számára. A játékosok nagy akarással szerepeltek a tornán, bár tudták, a jó eredmény eléréséhez a legjobbjuknál is jobbat kell nyújtaniuk. Az első két mérkőzésen nagyon jól helytálltak, a Pécstől egy balszerencsés góllal, a Viditől pedig egy erősen véleményes (les)góllal kaptak ki. A folytatásban nehezebb ellenfelek következtek, a Honvédtól elszenvedett 4-0-s, és a Győri ETO ellen elért 6-0-s vereség azt jelezte, hogy van még mit tanulniuk az ajkai fiúknak. A Vasas elleni 3-0-s zakó miatt lehet egyedül hiányérzete a gyerekeknek, ott sokkal szorosabb eredmény is születhetett volna. Csoportjában hatodik helyen végzett az ajkai gárda, amely így a másik csoport hatodikja ellen játszott helyosztó mérkőzést a 11. helyért. Itt sem számíthatott könnyű mérkőzésre, hiszen az Érd a Ferencvárost búcsúztatta saját selejtezőjének döntőjében. Az ajkaiak azonban felszabadultan játszottak, szebbnél-szebb támadásokat vezetve magabiztos győzelmet arattak, a szülők pedig – ahogy minden mérkőzés után – ezúttal is vastapssal jutalmazták a gyerekek produkcióját.

Csicsics Richárd, edző: Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy kiharcolták az országos döntőbe jutást, és az ottani szereplésükre sem lehet panasz. Kicsit több szerencsével, vagy talán inkább odafigyeléssel kicsivel előrébb is végezhettünk volna. A legfontosabb azonban az, hogy a gyerekek a párharcokat bátran felvállalva léptek pályára, és ha hátrányba kerültek, akkor is végig küzdöttek minden találkozón. Ez számomra azt mutatja, hogy mentálisan erős csapatról van szó. A torna legnagyobb tanulsága, hogy ha hagynak, akkor képesek vagyunk közel olyan szintű játékra, mint az akadémiák csapatai, amiben előttünk járnak, hogy ők ugyanezt állandó nyomás alatt is meg tudják valósítani.

A csapat tagjai: Poór Barnabás, Bakos Áron, Farkas Mátyás, Bódis Mátyás, Egyed Bálint ©, Dallos Máté, Török-Csillag Milán, Molnár Levente, Csányi Dániel, Csányi Máté, Horváth Dávid.

Eredményeink:

  • FC Ajka – Pécsi MFC 0-1
  • FC Ajka – MOL Vidi 0-1
  • FC Ajka – Budapest Honvéd 0-4
  • FC Ajka – Vasas KLA 0-3
  • FC Ajka – Győri ETO 0-6
  1. helyért:
  • FC Ajka – Érdi VSE 3-1 (Török-Csillag, Molnár, Egyed)