2024.04.17.
FelnőttHírek

Döntetlen a Soroksár ellen

Gyorsan megszerezte a vezetést a Soroksár a labdarúgó NB II 36. fordulójában, Ajkán, ám a hazaiak még az első félidőben egyenlíteni tudtak. A folytatásban mindkét kapu sokszor forgott veszélyben, de több találat már nem esett. A mérkőzést nézők előtt rendezték.

FC Ajka-Soroksár 1-1 (1-1)

Ajka, 300 néző. V.: Derdák

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Soltész, Kenderes (Tóth G., 55.), Szekér (Rétyi, 65.), Csizmadia – Zsolnai (Görgényi, 78.), Nagy K. (Tóth B., 78.). Vezetőedző: Kis Károly.

Soroksár SC: Varga Á. – Bene, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Hudák M., Derekas – Csernik, Ramadan (Korozmán, 65.), Szerető – Lovrencsics B. (Erdélyi, 92.)Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Tavaly november nyolcadika után először fogadott ismét nézőket stadionjában az FC Ajka, amely élt a járvány elleni intézkedések legújabb enyhítés csomagja által adott lehetőséggel, és megnyitotta kapuit az oltási igazolvánnyal rendelkezők előtt.

Jöttek is az érdeklődők, akiket az sem zavart különösebben, hogy az időjárás nem a legszebb arcát mutatta ezen a vasárnapon, borús, szeles időben rendezték a találkozót.

Az ajkaiak remek formában várták az ütközetet a komoly erőt képviselő, ugyanakkor az utóbbi időben nem túl eredményes Soroksár ellen. Kis Károly legénysége az előző három körben begyűjtötte a maximális kilenc pontot, a legnagyobb skalpot szerdán szerezte a társaság, amikor a Pécs otthonában 1-0-ra nyert. Az ötödik helyen álló Veszprém megyeiek hátránya így két pontra csökkent a negyedik pozíciót elfoglaló baranyaiak mögött.

Ami a Soroksárt illeti, Lipcsei Péter tanítványai kilencedikek voltak a játéknap előtt. A fővárosi alakulat az előző hat bajnokiján egyszer sem tudott nyerni, igaz, ebben az időszakban az első, a második és a harmadik helyezettel is játszott. A Gyirmóttól és a Debreceni VSC-től kikapott, az éllovas Vasas ellen döntetlent játszott.

Kapkodó, pontatlan játékkal kezdett az Ajka, amelynek a 12. perctől kapaszkodnia kellett. Szerető Krisztofer indult meg bal oldalon, az ajkaiak nem vették elég komolyan, ő pedig olyan lendületbe jött, hogy befelé cselezve tisztára játszotta magát és 10 méterről, jobbal a kapu bal oldalába lőtt, 0–1.

A házigazdának sikerült a kapuja elé szegezni a riválist, és a 29. percben góllá érett a fölény. A rendkívül aktív Zsolnai adott be a bal oldalról, a középen berobbanó Nagy Krisztián öt méterről, becsúszva jobb lábbal a jobb alsóba helyezett, 1–1.

A góllövő lista második helyén álló Nagy Krisztián két hónap után talált ismét a kapuba.

A Veszprém megyeiek a folytatásban is komoly nyomást gyakoroltak ellenfelükre. A Soroksár – amely nagyon keveset tudta birtokolni a labdát – alig-alig jutott el a kapuig, míg a hazai csapat több veszélyes helyzetet is kidolgozott. Viszont vezetést szerezni nem tudott, döntetlennel vonultak a felek pihenőre.

Az első 15 percet leszámítva, gyengén játszott az első félidőben a Soroksár, látszott, hogy a szünetben Lipcsei Péter ezt szóvá tette. Csernik újra vezetést szerezhetett volna a vendégeknek, ám a több helyzet továbbra is Varga kapuja előtt adódott.

Nyílt volt a küzdelem, mindkét csapat a három pontra hajtott. A játékrész közepén úgy tűnt, hogy az FC Ajka nem képes megújulni a támadásokat tekintve, a vendégek gyors akciói inkább kecsegtettek góllal.

A hajrában aztán beleerősített a cserékkel frissített házigazda, és ismét megdolgoztatta a vendégek védelmét, illetve kapusát. A másik oldalon szintén megszülethetett volna a győztes találat, de a második félidőben sem a hazaiak, sem a vendégek nem tudtak eredményesek lenni. Nagy iramú, komoly küzdelmet hozó találkozón összességében igazságos döntetlen született.

Kis Károly:  Nem kezdtünk jól, de a kapott gól után átvettük a játék irányítását. Sok helyzetet dolgoztunk ki, és egyet ki is tudtunk használni. A második félidőben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, nagy iramú mérkőzésen reális eredmény született.

Lipcsei Péter:  Miután vezetést szereztünk nagyon ránk jött az Ajka, ekkor a szél is segítette a hazaiakat, akiknek sikerült kiegyenlíteniük. Csalódott vagyok, mert a második félidőben több helyzetünk volt, de amíg a ziccereinket nem tudjuk berúgni, addig nagyon nehéz meccset nyerni. A hozzáállásal ugyanakkor elégedett vagyok.

forrás: veol.hu/sport