Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Geri Gyula: Sikeres bajnokságot zártunk

Tisztelt Szurkolóink!

A hétfői napon az MLSZ elnökségének döntése értelmében hivatalossá vált, hogy a 2019/20 évi NB II-es bajnokság nem folytatódik. Természetesen – mint minden csapat a labdarúgó bajnokságokban-  mi is azt szerettük volna, hogy a hátralevő mérkőzéseket le tudjuk játszani és így a bajnokság végeredménye a pályán dőljön el. Azonban mi magunk is azon a állásponton vagyunk, hogy jelen helyzetet figyelembe véve a Magyar Labdarúgó Szövetség a legjobb döntést hozta.

A Merkantil Bank Liga NB II. 2019-2020. évi eredményei alapján – habár tudjuk hogy nem hirdettek hivatalos végeredményt – csapatunk a 9. helyen zárt, ennek ellenére mi a 8. helyezettnek tekintjük magunkat (a vesztett pontok tekintetében megelőzzük az azonos pontszámmal, de egy mérkőzéssel többet játszó Nyíregyháza Spartacust). A bajnokság kezdetekor a célunk az volt, hogy három évnyi NB III-as tagság után feltudjuk venni a kesztyűt azokkal a csapatokkal, amelyek már hosszú évek óta a másodosztály tagjai. A gyenge kezdés után (6 forduló / 2 pont) egyenesebe kerültünk, így félévkor már bennmaradó helyről várhattuk a  folytatást. A téli felkészülési időszakban tovább tudtuk rendezni sorainkat és egy jól sikerült tavaszi sorozat után tudtunk ilyen előkelő helyen állni a bajnokság lezárásakor.  Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy sportbaráti tisztelettel gratuláljunk az MTK Budapest és a Budafoki MTE labdarúgóinak a feljutáshoz és sok sikert kívánunk nekik az első osztályban!

Az idei év eredményei nem sikerülhettek volna a játékosok nagyon pozitív hozzáállása, a szakmai stáb szisztematikus, kitartó munkája, a tulajdonosok anyagi támogatása, a Sportváros Nonprofit Kft. dolgozói valamint szurkolótáborunk nagyszerű biztatása nélkül. Köszönjük mindenkinek, hogy mindnyájan részesei lehettünk ennek a bajnoki évadnak. Csapatunk most rövid pihenőre vonul és a tervek szerint jövőhéttől egyéni futóedzésekkel, júniusban pedig csapatedzésekkel készülünk a következő szezonra.

Hajrá FC Ajka!

Geri Gyula