2024.04.17.
FelnőttHírek

Ismerj meg! – Horváth Tamás

Ismerj meg! játékos bemutató sorozatunk következő interjú alanya csapatunk kapusa, Horváth Tamás.

 

NÉVJEGY

Név: Horváth Tamás

Születési dátum: 1987.06.18.

Poszt: kapus

Mesélj az eddigi pályafutásodról!

Veszprém megyében születtem, így Veszprémben kezdtem el futballozni, 10-14 éves korom között játszottam ott. Ifjúsági éveimet Siófokon töltöttem, majd 2007-ben kerültem Újpestre. Újpesten 9 évet töltöttem, a budapesti egyesület színeiben mutatkoztam be az első osztályban is. 2013-ban egy évet Mezőkövesden játszottam, majd 3 évet töltöttem el a Videotonnál. Fél évig voltam kölcsönben a Puskás Akadémia, majd a Mezőkövesd játékosa. 2018-tól két szezonon keresztül játszottam a WKW ETO FC Győr színeiben, majd 2020 nyarán érkeztem ide Ajkára.

Hogy érzed magad itt Ajkán?

Kis Károly invitálására érkeztem ide a szezonkezdés előtt, és nagyon jól érzem itt magam a klubnál. Nagyon családias közeg van itt, nagyon szimpatikus mind az itt folyó szakmai munka, mind a környezet. Balatonfüreden élek, így fontos szempont, hogy közel van, és a családommal is sok időt tudok tölteni.

Mit vársz a csapattól az idei szezonban?

A szezon előtt egy héttel csatlakoztam a csapathoz, így nem tudtam, hogy mire számítsak. Ehhez képest a rajt egy kellemes meglepetés volt, már az utolsó Dorog elleni edzőmeccsen is azt láttam, hogy ebből több is lehet, mint amire számítottam. Jól kezdtük a szezont, és bár vannak hullámvölgyek, úgy gondolom, hogy a középmezőny eleje, a 6-8. hely reális lehet a csapat számára.

Mit üzensz a szurkolóinknak?

Úgy gondolom, hogy nagyon sokan járnak ki mérkőzésekre buzdítani a csapatot, ami ugyancsak egy kellemes meglepetés volt nekem, sok más csapatnál nem járnak ki ilyen sokan a meccsekre, mint itt Ajkán. Azt szeretném kérni Tőlük, hogy továbbra is ennyien, ha nem többen járjanak ki a találkozókra és buzdítsák a csapatot, hiszen ez nekünk – azt hiszem, hogy a csapattársak nevében is mondhatom – egy óriási plusz motiváció!

Villám-kérdések:

Beceneved? Tompó

Kedvenc ételed? Brassói

Kedvenc italod? Ice tea

Hobbid? Olvasás, zenehallgatás és a kisfiammal való időtöltés

Kedvenc csapatod? Real Madrid

Kedvenc filmed? Gladiátor

Kedvenc sportolód? Iker Casillas

Köszönjük szépen, sok sikert a csapatban! Hajrá Ajka!

Fotó: Kovács Ivett