Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Fontos győzelem a Komárom ellen

Az NB III. Nyugati csoportjának 7. fordulójában a 8. helyezett Komárom együttesét fogadtuk az ajkai Városi Sportcentrumban.

FC Ajka–Komárom 1-0 (1-0)

Ajka, 400 néző. V.: Zám. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Csizmadia, Kovács, Kenderes (Horváth P., 46.), Nagy E. (Pavlitzky, 60.) – Nagy K. (Major, 72.), Oláh. Edző: Schindler Szabolcs. Komárom VSE: Rigó – Katona, Tóth (Simigla, 70.), Musitz – Schiller, Végh T., Végh B., Göblyös (Bán, 67.), Módi – Kenesei, Szabó R. (Hajba, 15.). Edző: Bozsik Péter.

A találkozó 4. percében Csizmadia beadása érkezett jól a vendég kapu elé de Nagy Erik elől az utolsó pillanatban tisztázni tudtak a védők. Két perccel később Csemer beadását fejelte kapu fölé Oláh.

A 15. percben Pákai ugratta ki remekül Oláht, támadónk azonban lövés helyett beadással próbálkozott, így oda lett a lehetőség. 10. perccel később ismét Oláh került helyzetbe, lövését azonban Rigó védeni tudta.

A 32. percben Oláh készítette le remekül a labdát Nagy Eriknek, középpályásunk lövése azonban nem okozott problémát Rigónak. Nem sokkal később majdnem megszereztük a vezetést: Nagy Krisztián csapta be remekül védőjét, középre adása teljesen üresen találta Oláht, aki átvette a játékszert, majd nagy erővel a felső lécre lőtt.

Szinte az ellentámadásból majdnem a Komárom talált be: a vendégek először jutottak el a kapunkig, de Horváth és a kapufa kellett ahhoz, hogy Schiller lövése után ne kerüljenek előnybe a vendégek.

Ez felébresztette a csapatunkat. A találkozó 41, percében Oláh cselezett az alapvonalig, középre adására Csizmadia érkezett jó üzemben, aki Rigó mellett a hálóba passzolt. 1-0

A második félidőt jól kezdte csapatunk: előbb Csizmadia, utána Oláh, majd Nagy K. került helyzetbe, de mindannyiszor hárítani tudott Rigó.

Az 57. percben Csizmadia lövése kerülte el kevéssel a  vendég kaput.

A 69. percben Nagy Krisztián próbálkozásánál kellett bravúrt bemutatnia Rigónak.

A hajrában kétszer is Schiller próbálkozott, de mindkétszer hárítani tudott Horváth.

A 85. percben előbb Major, majd Csemer előtt adódott lehetőség, de egyikük sem tudta növelni előnyünket.

A 87. percben lezárhatta volna csapatunk  mérkőzést: szép támadás végén Major ívelt Horváth elé, aki állítás nélkül lőtt, Rigó azonban ismételten bravúrral hárítani tudott.

Csapatunk újabb győzelmének köszönhetően már 5 ponttal vezeti a bajnokságot az Érdi VSE és a Ménfőcsanak gárdái előtt.

Schindler Szabolcs: Őszintének kell lenni, nem játszottunk ma jól, mert több nagy lehetőségünket is kihagytuk, és ezzel felhoztuk az ellenfelet. Az előző hetekhez képest most nem tudtunk ritmust váltani, de begyűjtöttük a három pontot.