Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Visszatekintés – I. rész

3 részes visszatekintő sorozatunkat az 1-7. forduló elemzésével kezdjük.

Erőltetett menet augusztusban

Egyesületünkből a nyáron Illés Dávid , Pavlitzky Balázs, Nagy Barnabás, Köles János, Horváth Péter, Nagy Erik és Markó Róbert távoztak, helyükre Zsolnai Richárd, Rétyi Róbert, Irimiás Gergő, Zvara Levente, Tóth Péter, Horváth Tamás, Szekér Ádám és Szűcs Kristóf érkeztek


I. forduló | FC Ajka – WKW ETO FC Győr 2-1 (0-0)

Már már szokásosnak mondható, hogy a nyitányon hazai pályán a WWKW ETO FC Győrt fogadjuk az Ajkai Városi Sportcentrumba. A tavalyi évben vereséggel rajtoltunk a bajnokságban, így volt miért visszavágnunk a győrieknek. Idén 2500 néző előtt sikerült a reváns, hiszen Nagy Krisztián és Zsolnai Richárd góljaira csak Priskin Tamás tudott válaszolni, így 2-1-es sikerrel indítottuk a 2020/2021-es szezont.


II. forduló | FC Ajka – Kolorcity Kazincbarcika 3-1 (1-1)

A következő körben Kazincbarcikán vendégszerepeltünk volna, de a borsodiak kérésére pályaválasztói jogot cseréltünk, így ismételten hazai közönség előtt léphettünk pályára. A Barcika tavaly 2-0 arányban nyerni tudott Ajkán, így a Győrhöz hasonlóan itt is volt törleszteni valója együttesünknek. A csapat szerencsére ott folytatta, ahol az első fordulóban abbahagyta és magabiztos játékkal, 3-1 es győzelemmel már a tabella második helyére ugrottunk.


III. forduló | FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre FC  0-1 (0-1)

Nem volt megállás, hétvégén újabb hazai mérkőzés várt a mieinkre, ahol a jó erőkből álló Békéscsaba érkezett hozzánk. A jó rajtot követően abban reménykedtünk, hogy a tavalyi 4-1-es vereséget egy győzelemmel el tudjuk feledtetni szurkolóinkkal, Nikola Pantovic szenzációs szabadrúgás góljára azonban nem tudtunk válaszolni, így a viharsarkiak ismételten elvitték a 3 bajnoki pontot Ajkáról.


IV. forduló | Aqvital FC Csákvár – FC Ajka  0-5 (0-1)

A 4. körben a tavalyi bajnokság meglepetéscsapata, a Csákvár vendégei voltunk. A találkozó reggelén még kérdéses volt, hogy este meg tudják-e rendezni a mérkőzést, hiszen vasárnap reggel a Puskás Akadémiánál több koronavírus fertőzött játékosra derült fény, a csákváriaknál pedig a kooperációs együttműködés miatt szoros kontaktok voltak. Az MLSZ döntése értelmében a mérkőzés lejátszásra került, a mieink pedig magabiztos játékkal, Nagy Krisztián mesternégyesével feledtették a Békéscsaba elleni vereséget.


V. forduló | FC Ajka – Szentlőrinc SE 4-0 (2-0)

Az ötödik fordulóban az újonc Szentlőrinc érkezett Ajkára. A találkozó előtt debütált kabalafiguránk GreenBullee aki meghozta a szerencsét csapatunknak, hiszen magabiztos játékkal, 4-0-s győzelemmel a tabella élére ugrott csapatunk!


VI. forduló | Szombathelyi Haladás – FC Ajka 1-0 (0-0)

A 6. fordulóban Szombathelyre utazott csapatunk. A mieink tavaly nagy meglepetésre 4-2-es győzelmet tudtak aratni a Haladás vendégeként, most azonban nem sikerült a bravúr, hiszen 1-0-s vereséggel kellett távoznunk Szombathelyről. Nem csak a mérkőzést veszítettük el, hiszen a találkozón Soltész súlyos sérülést szenvedett, így Kis Károly hosszú időre elvesztette támadónkat.


VII. forduló | FC Ajka – Budaörs 1-5 (1-1)

A 7. fordulóban annak tudatában lépett pályára csapatunk, hogy amennyiben legyőzi hazai pályán a Budaörsöt, úgy ismételten  tabella élére ugrik.. A találkozó elején gyors gólváltás történt, aminek köszönhetően a csapatok 1-1-es döntetlennel vonulhattak szünetre. A második félidő azonban rémálomszerűen alakult számunkra: a vendégeknek minden, csapatunknak semmi sem sikerült, így a szezon legnagyobb arányú vereségét szenvedtük el a Budaörstől.  A mérkőzésen újabb csapás ért minket, hiszen Soltészt követően, ezúttal Kovács Nikolaszt vesztettük el, mint később kiderült, a teljes őszi szezonra.


7. fordulót követően a bajnokság 6. helyén álltunk 4 győzelemmel és 3 vereséggel.