Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem az őszi zárófordulóban

Az NB III. Nyugati csoportjának 15. fordulójában a sereghajtó Dunaharaszti MTK együttesét fogadta listavezető csapatunk.

FC Ajka – Dunaharaszti MTK 5-0 (4-0)

Ajka, 300 néző

V.: Derdák

FC Ajka: Horváth – Köles, Pákai, Kovács, Csemer – Csizmadia (Molnár 59′), Kenderes (Nagy E. 67′), Horváth (Pavlitzky 71′), Illés – Nagy K., Major vezetőedző: Schindler Szabolcs

Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Ferenczi, Hegedűs (Kovács 49′), Szalánszki, Bíró (Rebecsák 79′), Farkas, Gacsal, Mendebaba, Dallos, Rétsági, Vitányi (Mészáros 58′) vezetőedző: Króner Péter

Épphogy elkezdődött a mérkőzés már meg is szereztük a vezetést: Nagy K. jobb oldali beadását Tamás akarta kifejelni szögletre, a vendégek védője azonban a kapu bal alsó sarkába fejelt. 1-0

Nem kellett sokat várni a második gólunkra sem: Nagy K. fordult kapura, lövését még védeni tudta Gyatyel a kipattanót Csizmadia higgadtan a bal alsó sarokba lőtte. 2-0

Alig ment el negyedóra  mérkőzésből és már három góllal vezettünk: Nagy K. bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, középre adását Kovács csúsztatta a hálóba. 3-0

A háromgólos vezetés érhetően megnyugtatta csapatunkat, aminek következtében hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, de újabb komoly lehetőséget jó darabig nem sikerült kialakítanunk.

A 37. percben Nagy K. szabadrúgását Gyatyel tenyerelte a felső lécre.

A 41. percben aztán megszületett negyedik gólunk – ami az idei bajnokságban a 50. találatunk volt: Major gyönyörű csellel játszotta magát tisztára, középre adását Nagy Krisztiánnak már csak a hálóba kellett passzolnia. 4-0

A félidő végén Pákai fejesét kellett védeni Gyatyelnak, majd Köles lőtt nem sokkal kapu mellé.

A második félidőt ott folytatta csapatunk, ahol az elsőt abbahagyta.

Az 52. percben Nagy K. lépett ki ziccerben, próbálkozását azonban védeni tudta Gyatyel. 3 perccel később Nagy K. futott el a jobb oldalon, középre adását Major a felső lécre lőtte.

Az 57. percben ismételten Nagy K. futott el a jobb oldalon, középre passzolt, átadását azonban az utolsó pillanatban szögletre tudták menteni a vendég védők Major elől.

A mérkőzés következő szakaszában kissé visszavett csapatunk a tempóból, ennek ellenére a vendégek egyszer sem jutottak el Horváth kapujáig.

A 70. percben Nagy K. szerzett labdát a félpályánál, támadónk észrevette, hogy Gyatyel kint áll a kapujából, próbálkozása kevéssel elkerülte a vendégek kapuját, Gyatyel már verve volt.

A 76. percben Molnár jobb oldali beadását Major fejelte kapura, Gyatyel azonban védeni tudott.

A 87. percben Major nagyszerű labdáját Nagy K. lőtte kapura, elsőre Gyatyel még védeni tudott, a kipattanót Nagy K. azonban már nem hibázta el, ezzel kialakítva az 5-0-ás végeredményt.

Csapatunk az egész mérkőzésen óriási fölényben játszott, egy percig sem forgott veszélyben győzelmünk. Miután a második helyen álló Érdi VSE 3-1 arányú vereséget szenvedett a Komárom otthonában, így csapatunk 13 pontos előnnyel zárta az őszi szezont.

Jövőhéten előrehozott fordulót rendeznek: a mieink a  THSE-Szabadkikötő vendégei lesznek.

Schindler Szabolcs: Gratulálok a csapatnak az őszi első helyhez, a mai mérkőzést 16 perc alatt eldöntöttük, ez meghatározta a játék további alakulását.