Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Őszi szezonértékelő – Kis Károly

21 forduló után lezárult a bajnokság első fele, a csapat 26 ponttal a tabella 12. helyéről várja a folytatást.  Az őszi szezonnal kapcsolatban vezetőedzőnket, Kis Károlyt kérdeztük.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi szereplését?

Remekül kezdtük a bajnokságot, ott tudtuk folytatni, ahol az előző szezon végén abbahagytuk, elég, ha csak annyit megemlítek, hogy a 6. forduló után a 3. helyen álltunk. A bajnokság színvonala növekedett és a bajnokság maga jóval erősebb lett. Köszönhető ez talán annak, hogy az NB I-be érkező sok külföldi labdarúgó miatt sok első osztályú tapasztalattal rendelkező játékos igazolt az NB II-be. Szeretném kiemelni, hogy a  4. legtöbb gólt tudtuk lőni, így ebben mindenképpen fejlődtünk, és a góllövő lista vezetője is a mi játékosunk! Ennek ellenére ezen a területen is fejlődnünk kell, hiszen sok helyzetet dolgozunk ki, így a lőtt gólok tekintetében van még hova előre lépni. A védekezésünket stabilabbá kell tennünk, a rögzített játékhelyzeteink hatékonyságát növelni kell támadó szempontból és ezek levédését is jobban kell megoldanunk valamint a támadásból védekezésbe, védekezésből támadásba történő átmeneteket is meg kell gyorsítanunk. Amennyiben ezekben mind előre tudunk lépni, akkor sokkal sikeresebbek lehetünk a tavaszi szezonban.

Hátrány volt számunkra, hogy egy idő után először korlátozott számban, aztán egyáltalán nem jöhettek be a szurkolóink a meccsekre. Mindig nagy létszámban buzdítottak minket nem csak hazai pályán, hanem idegenben is, így innen is szeretném megköszönni nekik a támogatásukat! Rengeteg bizonytalanságban kellett lejátszani az őszi fordulókat. A nehezítő körülményekhez hozzá tartozik, hogy szezon elején 4 meghatározó játékosunk dőlt ki, majd emellé jött  a vírus, amin a csapat 75 %-a átesett. A legtöbb játékosnak tünetei is voltak, ami miatt a visszatérésük sem volt zökkenőmentes. Hiányérzetem a nehéz helyzet ellenére is van, hiszen több olyan mérkőzést is elveszítettünk, ahol a játék képe alapján nyernünk kellett volna. Az ilyen találkozókon elveszített pontok sokat érnének most, előkelőbb helyről várhatnánk a tavaszi szezont.

Pozitívumként a nagyszerű rajtot szeretném kiemelni, illetve az alkalmankénti látványos támadójátékunkat, a győzelmeinket mind meggyőző játékkal szereztük meg. A játékosok edzésmunkája dicséretes, nem lehet rájuk panasz és mérkőzéseken több jó egyéni teljesítményt is láthattunk.

Összességében úgy gondolom, hogy majd a tavaszi fél év eldönti melyik is a csapat igazi arca. Biztos vagyok benne, hogy az FC Ajka előrébb fog lépni mind helyezésben, mind játékban. Sokat köszönhetünk a város és a klub vezetésének, valamint a szurkoló táborunknak, hiszen mindig a csapat mögött állnak!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek a szakmai stábbal együtt!

Köszönjük szépen. Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett