2024.04.16.
FelnőttHírek

Vereséggel rajtoltunk

Nem sikerült a tavaszi rajt az FC Ajkának, amely hajrában kapott góllal maradt alul idegenben a labdarúgó NB II-ben vasárnap.

Siófok–FC Ajka 2-1 (1-1)

Siófok, 100 néző.

V.: Dolnegó.

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Varga B., Deutsch B. – Krausz (Varjas Z., 90.), Szakály A. (Balogh B., 72.) – Horváth P. (Cipf, 72.), Eördögh, Kiss B. (Nikházi, 84.) – Elek B. Vezetőedző: Domján Attila

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger (Csemer, 82.) – Kenderes – Csizmadia (Vizler, a szünetben), Lehoczky (Sejben, a szünetben), Tóth G., Gaál B. (Dragóner, 82.) – Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly.

A Siófok otthonában kezdte a tavaszi idényt az FC Ajka, amely a 11. helyről várta a folytatást. A siófokiak a nyolcadik pozícióban teleltek. A felek tavaly augusztusi összecsapásán, Ajkán 1-1-es döntetlent született.

A hazaiak kezdtek aktívabban, Horváth Péter lőtt nem sokkal mellé, majd Horváth Dániel védte próbálkozását.

A siófoki akciók hamar gyümölcsöt hoztak. Tar buktatta egy kiugratás után Eördöghöt, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Elek Bence végezte el, a bal alsóba helyezve a labdát. Horváth Dániel jó irányba mozdult, azonban nem tudott hárítani, 20. perc: 1-0.

Gyorsan válaszolt az FC Ajka. Gaál csapta be Jagodicsot és remekül készített elő Szarka Ákosnak, aki öt méterről a bal alsó sarokba helyezett, 25. perc: 1-1.

A félidő hátralévő részében nem esett több gól, sőt komolyabb lehetőség sem akadt. A hazaiak ugyan egyszer a kapuba találtak, de kezezés miatt ezt érvénytelenítette a bíró.

A szünet után is inkább a küzdelem dominált, a felek nem dolgoztak ki helyzeteket. Igazi taktikai csatát láthatott a nagyérdemű, látványos megoldások helyett fegyelmezett védekezéssel és küzdelemmel.

Gaál, majd Szarka előtt adódott lehetőség a másik oldalon Kenderes fejelt ki egy labdát a gólvonalról.

A hajrában aztán ismét sikerült megszereznie a vezetést a Siófoknak. A 88. percben nem tudtak felszabadítani a vendégvédők, a labda a nem sokkal korábban csereként beszálló Nikházi Márk elé került, aki 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-1.

Nem maradt már túl sok ideje az Ajkának, és nem is sikerült egyenlíteni, így a Veszprém megyeiek pont nélkül maradtak az év első játéknapján.

forrás: veol.hu/sport