Barion Pixel
2024.05.24.
HírekUtánpóltás

UP – Bozsik tornák

Csicsics Richárd –  U12 edző: U12-es csapatunk a kiemelt U13-as Bozsik torna első tavaszi fordulóján szerepelt Szombathelyen. A fiúkon érződött, hogy csupán egy hete készülnek a szabadban, kissé nehezen alkalmazkodtak a nagypályához. A védekezésben a megszokottnál több egyéni hibát, a támadásokban körülményes játékot látott Csicsics Richárd edző, igaz az utolsó három mérkőzésen már szép megoldásoknak is tapsolhattak az ajkai nézők. A csapat tagjai (a képen balról jobbra): Kovács Mihály, Török-Csillag Milán, Egyed Bálint (c), Dallos Máté, Pákai Zoltán, Bódis Mátyás, Molnár Levente, Csányi Máté, Csányi Dániel, Horváth Dávid, Poór Barnabás, Farkas Mátyás.

A csapat legjobbjának járó oklevelet ezúttal Dallos Máté érdemelte ki kiemelkedő mezőnymunkájáért.

Eredmények:

FC Ajka – Devecser SE 2-1 (Molnár L., Csányi D.)

FC Ajka – Haladás VSE 0-2

FC Ajka – Tapolca TIAC 3-1 (Molnár L., Dallos M., Csányi D.)

FC Ajka – Marcali VFC 1-0 (Bódis M.)

FC Ajka – Celldömölk VSE 0-0

Svecz Edvárd – U11 edző: 2019. március 17 – én az U11 csapata 5 mérkőzést játszott. A játékosok együtt mozgása, védekezésben való elhelyezkedése és játék közbeni védekezési helyezkedése az őszihez képest előrelépést mutatott. A párharcok sikeres megvívásában nagyjából hasonló az arány, vagy talán a védő helyzetben történő esetekben javult is. De támadási irányba történő, az ellenfél átjátszását, gólhelyzetet eredményező előre való párharc nyerés kevésbé sikeres.
Technikai hibák mind védekezésben, mind támadásban magasabb számban fordultak elő, de a szabadtéri élő füves edzések hiánya kiváltó okként meghatározó. Viszont az ellenfelek a védő zónánkban történt labdatechnikai hibáinkat, vagy esetleges nyomás alatti megingásainkat velünk ellentétben kíméletlenül kihasználták.
A tornán nem sikerült gólt szerezni, és két döntetlen mellett három vereség a mérleg, 5 kapott góllal. Helyzetünk minden meccsen adódott, amiket legtöbbször egyéni képességek hiánya miatt nem bírtunk értékesíteni. A legtöbb mérkőzésen. 2/3 arányban az ellenfél térfelén zajlott a játék, ami a gólszerzés elmaradásával együtt is dicsérhető tényező!
Különdíjas kiváló védő játékáért Szücs Marcell lett. Németh Dávid is nagyszerű, igazi kreatív futballal rukkolt elő, kapufáig is eljutott, rengeteget volt játékban, jó dinamikával és kivételes cselezési készséggel emelkedett ki. Dicsérhető még Polgár Zsombor néhány megmozdulása, és Tamás Dominik, valamint Móritz Máté figyelmes, akaraterős, aktív játéka.
Kocsis Attila – U10 edző: Gyirmóton szerepeltünk az első tavaszi Bozsik regionális “B” tornán. Az ellenfeleink ebben a sorozatban Gyirmót, Mosonmagyaróvár, Lurkó Szombathely, Sopron, és Pápa U10-es csapatai. Ragyogó idő fogadott minket. Ebben az évben első alkalommal játszottunk a szabadban a téli terembajnokságok után. A mérkőzések alatt érezhető volt a fiúkon, hogy a nagyobb teret még szokni kell, mert az átadások sokszor rövidre sikerültek és a játék is elég kis területen folyt. A koncentráción még javítani kell mert figyelmetlenségből több gólt is kaptunk, de amikor a megbeszélteket betartották a fiúk akkor az ellenfeleknél is zavart tudtunk kelteni, labdákat szereztünk és gólokat is lőttünk. Minden meccs nagyon szorosan alakult, amiért dicséret illeti a csapatot. Ezen a napon Tulit Máté lett kiemelve a teljesítményéért. A következő tornán mi leszünk a házigazdák március 23-án.