Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Őszi szezonértékelés edzői szemmel

Vasárnap a Budafok elleni győzelemmel véget ért a csapat számára a 2022-es év. 20 bajnoki fordulót követően 9 győzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel a 7. helyről várja majd  a csapat a tavaszi szezon kezdetét. Az őszi félévet megbízott vezetőedzőnk, Jeney Gyula értékelte.

Jeney Gyula vezetőedző:

„A közös célunk a tavalyi szezonban elért 9. hely után az volt, hogy szeretnénk szintet lépni, és kikerülni a „klasszikus középcsapat” státuszból. Nagyon jól sikerültek az igazolásaink, két meghatározó játékost is sikerült visszahoznunk Zsolnai Richárd és Kovács Nikolasz személyében, és két remek fiatal játékossal, Berzsenyi Kevinnel és Doncsecz Levivel vágtunk neki a szezonnak, illetve a csapat magját is sikerült egyben tartani, így azt gondoltam, hogy meghatározó csapat tudunk lenni idén. Minden feltétel adva volt ahhoz, hogy valami nagyot alkothassunk.

Jól kezdtük a bajnokságot, a Budafokon a kezdő fordulóban átgyalogoltunk, azonban utána Mosonmagyaróváron már voltak problémáink. Sajnos hektikusan szerepeltünk , jó játékosállománnyal hoztunk meccseket, amiket nem kellett volna, és buktunk mérkőzéseket , amiket nyerni kellett volna. Jött egy nehezebb időszak a szezon közepén, ahol nagyon mélyen voltunk, az eredmények nem jöttek, valami megtört a csapatban, így a vezetőség a váltás mellett döntött. Nagy örömmel vállaltam a felkérést, hiszen nekem ez nagyon nagy lehetőség, hogy NBII-ben vezetőedzőként szerepelhetek. Bárhol dolgoztam eddig úgy éreztem, hogy van affinitásom a dologhoz, de „élesben” még nem volt lehetőségem kipróbálni magam. Kis Károlytól rengeteget tanultam és ez úton is köszönök Neki mindent.Az évek alatt nagyon erős játékosállományt tett össze itt Ajkán, nélküle nem tartanánk ott, ahol most tartunk. Szerettem volna a saját stílusomat is belevinni a játékba, máshogy tudom átadni a tudásomat és máshogy tudom motiválni a csapatot. Remek és összeszokott stábbal dolgozom együtt, a másodedzőnek, Pintér Csabinak nagyon komoly szerepe van a csapat sikereiben, mellette a videóelemző Bartos Zoltán és a kapusedző Dávid Sándor dolgozik közvetlen mellettem.

Mindig éreztem, hogy óriási potenciál van a csapatban, de azt is tudom, hogy az NB II-ben nagyon nehéz folyamatosan jól szerepelni, nagyon egyformák a csapatok, szinte a napi forma dönt. Azért is szeretnék kicsit mást és máshogy csinálni, mint a többiek, mert szerintem így ki lehet tűnni a mezőnyből. Nem úgy nyerjük a meccseinket, hogy agyon verünk mindenkit, de van egy stílusunk, amiből nem engedünk, és azt variáljuk. Próbálunk nagy iramban futballozni, próbáljuk a mai trendeket követni, és a modern futball minden elemét beépíteni a játékunkba.

Bízom benne, hogy tavasszal folytatni tudjuk ezt az utat, amit elkezdtünk. Sok mindenben kell még fejlődnünk, sok mindent kell begyakorolni, de azt gondolom, hogy a játékosok kedvelik ezt a felállást és jól is csinálják. Bele-bele hibázunk még, de már az első közös edzésünkhöz képest is rengeteget fejlődtünk együtt, lassan automatizmussá válik a játékunk. A tavaszi szezonra sok változás nem várható, gyakorlatilag ugyan ezzel a kerettel futunk neki, térnek vissza sérültek, Szarka Ákos és Szűcs Kristóf játékára is számíthatok majd, azonban pl. Tóth Gergő egy műtét miatt hosszabb időre kiesik. Akárhogy is alakul, melózunk tovább, számítok mindenkire, és ugyan ebben a jó felfogásban szeretnénk tovább menni.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek, jó pihenést a szünetre! Köszönjük a városnak a támogatást, és a szurkolóinknak, hogy mindig mellettünk állnak. Jövőre folytatjuk! Hajrá Ajka!”

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!