Barion Pixel
2024.07.15.
FelnőttHírek

Őszi szezonértékelés játékos szemmel

Vasárnap a Budafok elleni győzelemmel véget ért a csapat számára a 2022-es év. 20 bajnoki fordulót követően 9 győzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel a 7. helyről várja majd a csapat a tavaszi szezon kezdetét. Az őszi félévet csapatkapitányunk Csizmadia Zoltán, házi gólkirályunk Gaál Bálint és az ősz folyamán legtöbb időt a pályán töltött játékosunk, Horváth Dániel értékelte.

Csizmadia Zoltán csapatkapitány:

„A szezon kezdete hasonlított a tavaszunkhoz. Hazai pályán eredményesen szerepeltünk, 3 meccsből 3-at megnyertünk, de az idegenbeli formánkkal elégedetlenek voltunk. Ott 3 meccs alatt 1 pontot sikerült szereznünk. Majd jött az ETO elleni hazai vereség, ami úgy éreztem, hogy megviselte a csapatot. A Csákvár elleni itthoni győzelem mutatott egy kis kiutat, de sajnos hullámvölgyben voltunk! Sem védekezésben, sem támadásban nem találtuk magunkat, próbáltunk kiutat találni többféleképpen is, de nem sikerült.  Az edzőváltás után nagyobb fizikai terhelésű, hosszabb időtartalmú és újabb taktikai elemű edzéseket kaptunk. Jött egy héten belül 3 mérkőzés, amin majdnem mindenki lehetőséget kapott. Nagyon jól jöttünk ki belőle, csak az MTK-tól kaptunk ki, de ellenük is egy jó mérkőzést tudtunk játszani, amiben benne volt a győzelem. Sokat javultunk támadásban és védekezésben is ebben az időszakban. Mindenki hozzá tudott tenni a sikerekhez, ezáltal mentálisan is megerősödött a csapat. Volt egy jó hangulatú csapatösszetartó kikapcsolódás válogatott szünet alatt, ami jól jött a csapatnak. A 6 meccsből 5-öt meg tudtunk nyerni. Személy szerint sajnálom, hogy vége az őszi szezonnak.   Most egy kicsit mindenki fel tud töltődni és a családjával tud lenni. Várom a folytatást, bízom egy jó tavaszi szezonban!  Minden kedves FC Ajka szurkolónak és dolgozónak Kellemes ünnepeket kívánok!”

Gaál Bálint támadó:

„Nem kezdtük rosszul a szezont, azonban idegenben nem sikerült pontokat szereznünk, így emiatt komoly hiányérzetünk lehet. Hullámzóan telt az ősz, voltak kisebb-nagyobb fellendülések, azonban nem tudtunk konzisztens teljesítményt nyújtani. Volt egy nagyon komoly hullámvölgyünk, ahol 9 mérkőzésből csupán kettőt sikerült megnyernünk, így változtatni kellett. Az őszi szezonzárás végül nagyon szépre sikeredett, 6 mérkőzésből ötször győztesen hagytuk el a pályát, és az az egy elveszített MTK elleni mérkőzés is nagyon biztató játékot mutatott. Összességében jól alakult az ősz, bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni tavasszal, ahol abbahagytuk! Kellemes ünnepeket mindenkinek, hajrá Ajka!”

Horváth Dániel kapus:

„Az őszi szezont felemásan kezdtük, hiszen hazai pályán győzelmeket szereztünk, ellenben idegenben sajnos csak vereségekre és döntetlenekre futotta. Az őszi szezon közepén sajnos jött egy hullámvölgy, amikor 6 meccsen keresztül nem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat. Ezután változás következett a csapat életében, az ősz végén egy új játékstílust kezdtünk el játszani, és az utolsó 6 fordulóban nem csak az eredmények jöttek, hanem a mutatott játék is rendben volt. A hajrában feljöttünk a 7.ik helyre,  amit jónak tartok, de képesnek érzem a csapatot arra, hogy egy jó téli felkészüléssel és egy sikeres tavasszal mèg előkelőbb helyen tudjuk majd zárni a szezont. Köszönjük az egész éves szurkolást és Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!”

 

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!