Barion Pixel
2024.06.13.
FelnőttHírek

5. helyre ugrottunk a tabellán!

Már ötödik a labdarúgó NB II tabelláján az FC Ajka, amely szerdán pótolt meccsen nyújtotta tovább sikerszériáját.

Szentlőrinc-FC Ajka 0-1 (0-1)

Szentlőrinc, zárt kapuk mögött.

V.: Dolnegó,

Szentlőrinc: Slakta – Dulló, Keresztes B., Forgács D. – Harsányi, Ujvárosi (Molnár R., 62.), Hleba, Cenaj (Matics, 62.) – Fröhlich (Mervó, 78.), Törőcsik – Sili (Babinszky, 78.). Vezetőedző: Marián Sluka.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger (Csemer, 74.) – Kenderes, Szekér – Soltész (Rétyi, 60.), Zsolnai, Tóth G. (Csizmadia, 74.) – Nagy K. (Tóth B., 60.). Vezetőedző: Kis Károly.

Elmaradt mérkőzést pótoltak szerdán Szentlőrincen, a találkozót eredetileg február 14-én rendezték volna, ám az időjárás közbeszólt.

Az ajkaiak kiváló formában várták a meccset, hiszen négy bajnokit nyertek zsinórban. Egyedül a Csákvár ellen vesztett pontot (2-2-es döntetlen) idén Kis Károly legénysége, amely a Békéscsabát, a Haladást, a Budaörsöt, a Debreceni VSC-t, valamint a Siófokot is két vállra fektette.

A Veszprém megyeieket a remek széria megnyújtása mellett az is motiválta, hogy egy újabb sikerrel egészen a tabella ötödik helyééig léphettek előre.

A Szentlőrinc épp ellenkező passzban volt, a baranyaiak a 17. helyen álltak a tabellán, úgy, hogy előző öt mérkőzésükön nem tudtak nyerni. Az újonc sikerrel kezdte az esztendőt, az első tavaszi fordulót követő találkozókon viszont csak egy pontot tudott gyűjteni.

A formának és az erőviszonyoknak megfelelően óvatosan, szervezetten védekezve kezdtek a hazaiak, akik néhány kósza lövéssel veszélyeztettek. Az ajkaiknak még ennyi helyzetük sem volt az első fél órában, a 30. percben aztán a jobb oldalon felfutó Soltész tűzte kapura a labdát, amely nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett.

Nem a fölény érett góllá, de vezetést szerzett az FC Ajka. A 35. percben bal oldali szöglet után Törőcsik Péter csúsztatta meg a rövid oldalon a labdát, amely a hálóban kötött ki, öngól, 0-1.

Nem változott meg a meccs ritmusa a találattól, a hazaiak nem tudtak jobb támadójátékot felmutatni és a vendégek előtt sem adódott újabb helyzet.
Szünet után Nagy Krisztián csipkedte magát, ám a szentlőrinci védők meg tudták akadályozni a gólszerzésben az NB II-es mesterlövészek listájának éllovasát.

A 66. percben két csere, Tóth Barna és Rétyi Róbert játszott össze, utóbbi lövését Slakta hárította. Két perccel később kis híján egyenlített a házigazda, Harsányi István a felső lécet találta el közelről.

A folytatásban Heffler szabadrúgásánál akadt dolga Slaktának, a hajrában pedig Zsolnai próbálkozását védte a hazai kapus. A vendégek hálóőrének, Horváth Dánielnek nem volt nagyobb feladata, az ajkai védelem hatékonyan tette a dolgát.

Szépen hozta le a meccset az FC Ajka, amely újabb sikerével a tabella ötödik helyére lépett, felzárkózva a közvetlen élmezőny mögé. Az ajkaiak vasárnap otthon játszanak, a Szolnokot fogadják.

forrás: veol.hu/sport