Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Őszi szezonértékelés Geri Gyulával

Vasárnap a Budafok elleni győzelemmel véget ért a csapat számára a 2022-es év. 20 bajnoki fordulót követően 9 győzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel a 7. helyről várja majd  a csapat a tavaszi szezon kezdetét. Az őszi félévet együttesünk vezetője, Geri Gyula értékelte.

Geri Gyula:

Nagyon nehéz féléven vagyunk túl, azt gondolom, hogy három részre érdemes bontani ezt az elmúlt időszakot. A felkészülésünk úgy kezdődött, hogy minimális változást terveztünk a tavalyi 9. helyet elérő csapatban, a meglévő magra építettünk. Néhány játékos távozott csak, de alapjába véve a keret gerince megmaradt. Nagy reményekkel indultunk el a bajnokságban, és az első pár forduló nem sikerült rosszul, 6 mérkőzés után 10 ponttal álltunk, és jó helyezést tudhattunk magunkénak, minden reményünk meg volt arra, hogy egy nagyon jó szezon előtt állunk. Az első 6 fordulóban olyan csapatokkal is jó mérkőzést játszottunk, akik korábban „mumus” csapataink voltak, de meglepetésre például vereséget szenvedtünk a Mosonmagyaróvártól, ami nem volt bekalkulálva.

Őszre valami megváltozott a csapat körül, a szeptemberi és októberi hónapunk nem úgy sikerült, mint ahogy azt mi elterveztük. Összesen 6 pontot tudtunk szerezni 8 mérkőzés alatt, egy győzelem és talán három döntetlen volt a mérlegünk. Voltak nagyon fájó vereségek, és nem is a vereség volt az igazán fájó, hanem az a kilátástalan játék, amit a csapat ebben az időszakban produkálni tudott. Ekkor úgy döntött a menedzsment, hogy váltani fogunk, és a korábbi másodedzőnket, Jeney Gyulát neveztük ki megbízott vezetőedzőnek. Szokták mondani, hogy az edzőváltások jó hatással tudnak lenni egy csapatra, de őszintén bevallom, nem számítottam én sem arra, hogy a csapat gyakorlatilag egy 180 fokos fordulatot vesz. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a csapat alapjainak a megteremtése Kis Károly munkájának a gyümölcse, akinek ezúton is köszönjük a 3 és fél éves munkáját! Olyan játékos állományt állított itt össze, amivel az új szakmai stábnak lehetősége nyílt egy magas variációs lehetőségre, és ez nem jöhetett volna létre nélküle.

A játékosok új impulzust kaptak, új lendülettel futhattunk neki a szezon hajrájának és egy teljesen más felfogású FC Ajkát láthattunk a pályán a szezon harmadik harmadában. 6 mérkőzésből 15 pontot szereztünk, ami azért is izgalmas, mert a korábbi 14 mérkőzésen összesen 16 pontot szereztünk csak. Elgondolkodtató az is, hogy ugyan ezek a játékosok ezalatt a 14 meccs alatt miért csak ennyi pontot tudtak elérni, de nagyon büszkék vagyunk erre a harmadik harmadra, és ezzel a lendülettel szeretnénk tovább menni.

Nagyon köszönöm a szurkolóinknak a támogatást, mind a B középnek, mind pedig az összes futballszerető szurkolónknak, akik kilátogattak a szezonban a mérkőzéseinkre, mert nélkülük nem menne ez a dolog, és én hiszem azt, hogy a labdarúgás a szórakoztató iparnak a része, és ez csak akkor ér valamit, ha ezt sok ember nézi. Nagyon büszkék voltunk az első 6-7 forduló utáni átlagosan 1700 fős nézőszámunkra, ezt a nézőszámot szeretnénk a továbbiakban tovább emelni, és továbbra is célunk a 3000 fős nézőszámot elérni. Ami nagy segítség ehhez a célhoz a csapat részéről, hogy arra a játékra, amit most játszunk, erre a látványos és relatíve gólgazdag játékra úgy hiszem, hogy ki fognak jönni a nézők, és meg tudjuk valósítani az együtt a város, együtt a régió szlogenünket.

Nem tudok elmenni szó nélkül a város mellett sem, szeretném megköszönni Ajka Város Önkormányzatának azt a támogatást, amit ebben a gazdasági helyzetben erőn felül tesz bele az ajkai labdarúgásba és az ajkai sportba. Egyértelműen látható, hogy Ajkán a sport és a labdarúgás nagy tömegeket tud megmozgatni, nagyon érdekli az embereket, és igazi közösségi élmény.

A csapat egy rövid pihenőre megy most, két hét tényleges pihenő után egyéni edzésprogrammal készül minden játékos, és január 3-án pedig felmérésekkel és edzéssel kezdjük meg a közös munkát. Személy szerint jobban örülnék neki, ha március-április-május-június eleje lenne a tavaszi szezonnak az ideje, sokkal inkább nézőbarát megoldás lenne, azonban a jelenlegi szabályokhoz kell alkalmazkodnunk.

Amióta elnökként és ügyvezetőként dolgozom az FC Ajkánál a csapat mindig egy gondolatot hallott tőlem, hogy szeretném, ha a csapat megnyerné a bajnokságot. Tudjuk, hogy van egy realitás, amit majd a befektetett munka és az eredmények a helyére tesznek, ha ez az első helyhez elég, akkor ott fogunk végezni, ha a 20. helyhez, akkor ott. Ilyen jó pozícióból még nem várhattuk a tavaszt, így egy izgalmas szezon elé szeretnénk nézni. Nagy büszkeségünk, hogy az elmúlt három évben a top 10-ben szerepelt a csapatunk, jelenleg is a top 10-ben telelünk, helyünk van a bajnokságban, számolnak velünk és tudják, hogy Ajkán a labdarúgást komolyan veszik.

Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját és a támogatását ehhez a félévhez, hiszen sokan segítik minden mérkőzésen a csapatot. Szeretném kiemelni a háttér technikai stábunk profi hozzáállását, és megköszönni a félévet. Jó pihenés kívánok mindenkinek, boldog karácsonyt és még boldogabb új esztendőt  kívánok a csapatnak, a stábunknak, a támogatóinknak, a szurkolóinknak és mindenkinek, akit kicsit is érdekel az FC Ajka!

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!