Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Jeney Gyula: Mindenki odatette magát a felkészülés alatt!

Vasárnap kezdetét veszi a tavaszi szezon a csapat számára, hazai környezetben fogadjuk a Mosonmagyaróvár együttesét. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Jeney Gyulával beszélgettünk.

Hogyan sikerült a csapat téli felkészülése?

Próbálunk egy másfajta szemléletet meghonosítani a csapatban, ami másféle felkészülést is igényelt. Másfajta edzéseket végeztünk, ez kicsit új mindenkinek, a stábbal mi is kíváncsian várjuk, hogy fog működni. Biztos vagyok benne, hogy hosszú távon működőképes lesz, amit kitaláltunk, de hogy most az elején mennyire terheli meg a játékosokat mind pszichésen mind fizikailag, azt meglátjuk. Patikamérlegen kell mérni mind a taktikai mind a fizikális felkészítést, még én is új vagyok ebben, hogy mi sok és mi kevés. Összességében a felkészülésünk rendben zajlott. Vannak sérültek, vannak betegek, egy felkészülési meccsre sem tudtunk a legjobb felállásunkban pályára lépni, és rengeteg olyan meccsünk lesz a szezonban, ahol szintén nem fogunk tudni úgy felállni, de úgy gondolom, hogy minden játékos nagyon jó teljesítményt nyújtott. Örülök, hogy mindenki odatette magát a felkészülés alatt, nem könnyítették meg a dolgomat, nehéz lesz döntést hozni, hogy hétvégén ki legyen a kezdő. Eredmény és játék szempontjából is jól sikerültek az edzőmeccseink, minden munkát elvégeztünk, amit szerettünk volna, kíváncsian várjuk, mit hoz a szezon!

Mennyire alakult át a keret az őszi szezonhoz képest?

Vezéráldozatokkal futunk neki a tavasznak, a Tóth Gergő és a Zsolnai Richárd is műtéten esett át, mindketten nagyon komoly veszteségek, alapemberek a csapatban és a játékstílusunkban is komoly funkciót töltenek be. Kovács Nikolasz távozása szintén hatalmas érvágás, mind emberileg, mind a csapatban betöltött szerepe miatt, mind a védőként szerzett góljai miatt nagyon fog hiányozni. Ellenben visszatért két alapemberünk, akik ősszel hosszabb sérüléssel küszködtek, Szűcs Kristóf és Szarka Ákos is hadra fogható. Még tanulgatják az új játékunkat, nekik sok kimaradt az ősszel fizikálisan és taktikailag is, de a bajnoki rajtra készen fognak állni.

Két új játékos érkezett a felkészülés alatt. Zsolnai sérülése miatt szerettem volna minőségi támadót igazolni, aki tud nekünk segíteni. Rabatin Richárd az a típusú futballista, akit nagyon sok mindenre fogok tudni használni, sokat fog tudni segíteni, és jó állapotban van ahhoz képest, hogy csak nemrég kapcsolódott be a csapat életébe. Gyuris Aurél érkezésével a fiatal állományunk erősödik tovább. Tisztában voltunk a képességeivel a 2004-es srácnak, de főleg a fiatal játékosoknál nagyon meg kell nézni, hogy a mi játékrendszerünkbe mennyire tudnak érvényesülni. Nem „ügyeskéket” keresünk, hanem olyan játékosokat, akiket hosszabb távon bele tudunk illeszteni a filozófiánkba. Aurél a felkészülés alatt nagyon jó teljesítményt nyújtott és abszolút meggyőzött minket. Ő jövőre is fiatalnak fog számítani, így elsősorban akkor vár rá sok játéklehetőség, de már jelenleg is olyan játékos, akit bármikor be fogok tudni vetni.

A Mosonmagyaróvár ellen indítjuk a tavaszi rajtot. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Mosonmagyaróvár ellen kezdünk. Tudjuk, hogy mit játszanak, és felkészültünk ellenük. Azt gondolom, hogy hazai pályán illene megnyerni az első meccset, ez hosszú távon mindenképpen segítené a csapatot, ha jól tudnánk kezdeni a bajnokságot.

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!