Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Ismerj meg! – Présinger Ádám

Ismerj meg! játékos bemutató sorozatunk következő interjú alanya védőnk, Présinger Ádám.

 

 

NÉVJEGY

Név: Présinger Ádám

Születési dátum: 1989.01.26.

Poszt: védő

 

Mesélj az eddigi pályafutásodról!

Győrben az ETO-ban kezdtem a pályafutásomat, onnan kerültem 2004-ben az MTK-ba, ahol a Sándor Károly akadémián nevelkedtem 3 évig. Sajnos az MTK-nál nem sikerült bemutatkoznom az NB I-ben, és így kölcsönbe kerültem Pécsre. A féléves pécsi kitérőt követően a Videoton játékosa lettem, ahol a két év alatt egy bajnoki ezüstérmet nyertem a csapattal! A második évben már nem nagyon játszottam, fél évre a Vasashoz kerültem kölcsönbe, majd Pápára igazoltam, ahol 3 évet töltöttem el. 2014-ben igazoltam a Gyirmót csapatához, ahol 5,5 évet játszottam, és sikerült feljutnunk a csapattal az NB I-be is. Összesen 93 NB I-es mérkőzés és 180 NB II-es mérkőzés van a hátam mögött eddig, és emellett sokszor szerepeltem az utánpótlás válogatottban, volt szerencsém részt venni 2009-ben az U20-as világbajnokságon, ahol bronzérmet szereztünk!

Hogy érzed magad itt Ajkán?

2020 februárjában érkeztem ide a csapathoz, és jól érzem itt magam. Amikor februárban ide kerültem nagyon jól ment a csapatnak, hiszen négyből négy meccset meg tudtunk nyerni! Sajnos azt már tudjuk utána mi történt a világban… De aztán idén ott tudtuk folytatni ahol abbahagytuk, jól kezdtük meg a bajnoki szereplést! Úgy gondolom, a csapattársak hamar befogadtak, jó a hangulat az öltözőben. Nem mellesleg remek körülmények között készülhetünk, itt Ajkán minden adva van a sikeres munkához!

Mit vársz a csapattól az idei szezonban?

Azt várom a csapattól, hogy minden meccsen adjon bele mindent és akkor jönni fog az eredmény is! Persze nem lehet mindig nyerni, ezzel mindenki tisztában van, de ha úgy jövünk le a pályáról, hogy mindent kiadtunk magunkból, akkor nem lesz bennünk hiányérzet, hogy ezt így vagy úgy kellett volna csinálni. Ha ez megvan, akkor biztos vagyok benne, hogy az eredménye is meglesz!

Mit üzensz a szurkolóinknak?

Köszönjük a kitartó szurkolást! Nagy öröm számunkra, hogy hazai pályán 2000-2500 néző előtt játszhatunk, és idegenbe is sokan elkísérik a csapatot. Bízom benne, hogy még sikeresebb lesz a csapat, és még többen fogják kikapcsolódásként a meccset választani, mert látják, ha kijönnek, jól fogják érezni magukat. Számunkra pedig fontos, hogy a szurkolók elégedetten távozzanak a meccsről!

Villám-kérdések:

Beceneved? Pré

Kedvenc ételed? Pizza

Kedvenc italod? Pepsi

Hobbid? Kirándulás és olvasás

Kedvenc csapatod? Nincsen

Kedvenc filmed? Trónok Harca

Kedvenc sportolód? Roger Federer

 

Köszönjük szépen, sok sikert az idei évben is! Hajrá Ajka!