Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Hiába a nagy mezőnyfölény, vereség Szolnokon

Aktívabban, veszélyesebben futballozott ellenfelénél az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II-ben, a sikerhez azonban gólt kell lőni, ez pedig csak a hazaiaknak sikerült a mérkőzésen.

Szolnok–FC Ajka 1-0 (0-0)

Szolnok, 300 néző. Játékvezető: Zám Zsolt

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Tajti (Tóth B., 76.), Szekszárdi, Horgosi, Tamás L., Bárdos – Kónya, Rokszin (Kurdics, 59.), Tisza K. – Novák Cs., Szabó B. (Berdó, 59.). Vezetőedző: Csábi József.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Csizmadia, Zamostny (Szekér, 67.), Rétyi (Nagy I., 80.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Már a meccs elején komoly helyzeteket alakított ki csapatunk, ám ezeket mind kimradtak. A harmadik percben Csizmadia, a hatodikban Nagy Krisztián szerezhetett volna gólt, de a lehetőségek odalettek. Ahogyan Rétyi sem tudott betalálni.

A szolnokiak elsősorban a stabil védekezés-gyors kontrák párosításban bíztak, ám nem tudtak veszélyes akciókat vezetni. Az Ajkának ellenben még akadt lehetősége az első félidőben, igaz, sem Zamostny, sem Nagy Krisztián nem tudott változtatni az álláson, 0-0-ával vonultak öltözőbe a felek.

A második játékrész legelején Molnár-Farkas két nagy védése kellett ahhoz, hogy ne kerüljenek előnybe a vendégek.

Tovább próbálkozott az FC Ajka, amely jobban futballozott, mint riválisa, ám a helyzetek értékesítésével nem tudott jeleskedni. A hajrához közeledve helyzetbe került a Szolnok is, Horváth Dánielnek és a védőknek kellett résen lenniük.

A 82. percben azonban tehetetlenek voltak a vendégek, Tóth beadását Horgosi fejelte a kapuba, 1-0.

Hiába rohamozott mindent egy lapra feltéve az Ajka, nem sikerült egyenlítenie, így tovább tart a csapat rossz sorozata.