Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Nagyon fontos 3 pont

Az első játékrész ugyan nem hozott helyzeteket, de a másodikban beindultak a felek, és négy gól esett az FC Ajka-Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó mérkőzésen.

FC Ajka-Szombathelyi Haladás 3-1 (0-0)

Ajka, 400 néző. V.: Berényi.

FC Ajka: Szabados – Görgényi (Sejben, 67.), Tar, Jagodics B, Csemer (Horváth. P., 89.) – Tóth G., Tajthy T. – Babos B., Zsolnai R. (Kenderes, 86.), Borsos F. (Présinger, 86.)  – Szarka Á. (Gaál B., 89.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri V. (Beronaja, 76.), Jagodics M., Ene, Bosnjak – Horváth R. (Mohos, 70.), Zvekanov, Szakály A. (Jancsó, 80.), Doktorics (Simut, 76.) – Csernik, Pintér F. (Kelemen, 70.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.

Az első félidőben az olykor sűrű pelyhekben, majd szórványosan szállingózó havon kívül nem sok minden történt. A vendégek birtokolták többet a labdát, de ők sem tudtak mit kezdeni vele. Horváth a félidő közepén szabadrúgásból veszélyeztetett, de az ajkai kapus, Szabados résen volt. Félidei fordulást követően megélénkültek a csapatok, és magasabb színvonalon zajlott a küzdelem. Az 53. minutumban Doktorics és Horváth összjátéka után az utóbbi lőtt védhetetlenül a hálóba, 0-1. Az ajkai válasz nem váratott sokat magára, és az 55. percben Szarka emelését fejelte be Borsos, 1-1. Komolyabb tempóra kapcsolt az Ajka, és kellemetlen perceket okozott a szombathelyi védelemnek. A 69. percben Tar fordult le ellenfeléről, majd passzolt a kapuba öt méterről, 2-1.

A fordítás után még nagyobb „étvággyal” mentek előre a hazaiak. A 83. minutumban Szarka zavarta meg a vasi védelmet, majd a mögötte érkező Borsos lőtt Pálfi Donát kapujába, 3-1. A 91. percben még növelhette volna előnyét a bakonyi gárda, de a csereként beállt Gaál Bálint fejesét nagy bravúrral védte a vendég hálóőr. A hármas sípszó után nagy taps járt a hazai nézőtérről, ugyanis minden pont nagyon fontos jelenleg az ajkai csapatnak. Az FC Ajka jelenleg öt pontra van a biztos bennmaradást érő 14. helytől.

Alakszandar Jovics: – Ma győzni szerettünk volna, de egy olyan csapat ellen játszottunk, amely az életéért küzd. Függetlenül a körülményektől sikerült megszereznünk a vezetést, de nem voltunk elég koncentráltak, és megfordították az ajkaiak a meccset. A játékosokra nem lehet panasz, küzdöttek és harcoltak, viszont még sokat kell dolgoznunk azon, hogy sikeresek legyünk.

Schindler Szabolcs: – A mérkőzés után az volt a benyomásom, hogy egy jó csapat ellen játszottunk. Az első félidőben kevesebb lehetőségünk volt, de a második játékrészben ritmust váltottunk és áttört a gát. Nagy öröm számomra, hogy hátrányból tudtunk fordítani, és megmutattuk, hogy van tartása és ereje a csapatnak.

forrás: veol.hu/helyi-sport