Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Hiába játszottunk fölényben, ezúttal nem sikerült a bravúr

Végig a hazaiak akarata érvényesült jobban, de egy pontrúgás döntött a listavezető javára a labdarúgó NB II. 23. fordulójában, vasárnap.

FC Ajka-DVTK 0-1 (0-1)

Ajka, Városi Sportcentrum, 1500 néző. V.: Horváth

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs Kristóf, Jagodics B. (Rabatin, 79.), Kenderes, Csemer – Tajthy T., Csizmadia Z. (Doncsecz, 79.), Sejben (Molnár M., 70.), Berzsenyi (Vogyicska Bálint, 62.), Gaál B. (Gyuris, 62.) – Szarka Á. Vezetőedző: Jeney Gyula.
DVTK: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Lőrinczy (Cseke, 67.), Bényei, Koman (Bertus, 59.) – Jurek (Gera D., 59.), Eppel, Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Két jó formában lévő együttes várta a kezdősípszót a találkozón. Az ajkai csapat hat meccse nem talált legyőzőre, még a borsodiak sorozatban a negyedik győzelmükre készültek. Az összecsapás első perceiben az Ajka volt a dominánsabb, beszorította a listavezetőt a kapuja elé. A 8. percben Sejben fejelt kapura, de próbálkozását Danilovic könnyedén fogta. Alig egy perccel később Gaál tekerését hatástalanította fejjel Bárdos. Továbbra is kellemetlen ellenfélnek bizonyult az Ajka, többnyire a diósgyőri térfélen pattogott a labda.

A 23. percben szabadrúgáshoz jutott a DVTK, Lőrinczy labdáját Bárdos fejelte a kapu közepébe, Horváth Dániel tehetetlen volt, 0-1.

A 39. minutumban egy kipattanót tűzött kapura a hazaiak középpályása Sejben, de csúnyán célt tévesztett.

Fordulást követően kicsit nehezebben jöttek játékba a csapatok. Az 53. percben Szűcs életerős lövését ütötte szögletre Danilovic. A 60. percben Csizmadia ugratta ki remek ütemben Szarkát, azonban a támadó centikkel lőtt kapu mellé. Alig öt perccel később az ajkaiak téli szerzeménye Gyuris veszélyeztetett. A hajrában Horváth Dánielt tornáztatta meg Gera Dániel, de a hálóőr résen volt. A 89. percben Csemer tört be a tizenhatoson belülre, majd Csirmaz választotta el a labdától.

Jeney Gyula:  Megmondom őszintén, jobban szeretek így kikapni. Macska-egér játék folyt, fölényben játszottunk, de úgy nem tudunk nyerni, hogy nem rúgunk gólt. Büszke vagyok az egész csapatomra.

Kuznyecov Szergej: Kemény mérkőzésen vagyunk túl. Az Ajka végig nyomást helyezett ránk, ezzel megnehezítették a dolgunkat a hazaiak. Vannak olyan meccsek, amikor nem játszunk jól, de fontos, hogy ilyenkor se kapjunk gólokat.

forrás: veol.hu/sport