Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Görgényi Dávid: Szeretnénk előrébb lépni a tabellán!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. A MOL Magyar Kupa küzdelmei után ismét a bajnokságban lépünk pályára a hétvégén, a Szolnoki MÁV FC otthonába látogatunk. A mérkőzés előtt védőnkkel, Görgényi Dáviddal beszélgettünk.

Szép győzelemmel jutott tovább a csapat a MOL Magyar Kupában. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Úgy gondolom, hogy kijött a mérkőzésen az osztálykülönbség, és egy magabiztos győzelemmel hagyhattuk el a pályát. Szerezhettünk volna több gólt is, de nem vagyok telhetetlen, ez a mérkőzés tökéletes volt arra, hogy mindenki játékban maradjon, illetve olyan játékosok is szerephez jussanak, akiknek eddig kevesebb lehetőségük volt a bizonyításra. Úgy gondolom, hogy kötelező volt a továbbjutás.

Hétvégén ismét a bajnokságban kell bizonyítanunk, a Szolnoki MÁV FC otthonában lépünk pályára. Mit vársz a mérkőzéstől?

Mindenképpen egy nehéz mérkőzésre számítok! Elég stabilan kezdte az ellenfél az évet, 15 pontjuk van. Bízom a csapatban, véleményem szerint, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nem lehet probléma. Győzelmet várok a csapattól, szeretnénk előrébb lépni a tabellán.

Hogyan készülsz fel egy mérkőzésre?

Próbálok minél többet pihenni és a mérkőzésre koncentrálni. A hét során érezzük, hogy hol, milyen pozícióban számít ránk a Mester, igyekszem én is átgondolni, hogy azon a poszton mit kell csinálni, és igyekszem ezeket minél jobban megvalósítani a pályán.

Van valami meccs előtti babonád?                              

Meccs előtt mind a két sípcsontvédőmre szoktam adni egy-egy puszit, hogy megvédjenek a mérkőzésen, és ne essen bajom.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett