Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Zsinórban ötödik győzelmünket arattuk!

Sorozatban ötödik bajnoki meccsét nyerte meg az FC Ajka a labdarúgó NB II-ban. A Veszprém vármegyeiek ezúttal Lipcsei Péter csapatát fektették két vállra, méghozzá magabiztosan.

FC Ajka–Soroksár 2-0 (1-0)

Ajka, 600 néző. V.: Derdák

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Tar, Kenderes, Csemer (Présinger, 74.) – Tajthy, Csizmadia – Sejben (Gaál, 63.), Zsolnai (Rabatin, 63.), Doncsecz (Gyuris, 63.) – Szarka (Dragóner, 79.). Vezetőedző: Jeney Gyula

Soroksár SC: Kovács M.  – Ternován (Sipos Z., 59.), Kékesi, Ikonomou (Lipcsei K., 40.), Vincze Á. – Hudák (Varga S., 76.), Köböl (Redzic, 59.) – Nagy O., Vass Á., Hajdú R. (Lovrencsics B., 46.) – Halmai Vezetőedző: Lipcsei Péter.

A mezőny legjobb formában lévő csapata – az ajkaiak négyszer nyertek egymás után, legutóbb február elején kaptak ki – a kilencedik Soroksárt fogadta. A házigazda a tabella negyedik pozíciójából várta a találkozót.
Jól kezdett a hazai alakulat, amely nyomást tudott helyezni vendégére és ennek a nyomásnak hamar meglett az eredménye.

A 13. percben nem tudtak kibontakozni a soroksáriak, Csemer hozta fel lendületesen a labdát a bal oldalon. A beadás után a kipattanó a másik oldalon Szűcs elé került, a felfutó hátvéd lövésébe Zsolnai piszkált bele hat méteren sarokkal, a labda a hálóba vágódott, 1-0.
Igyekezett támadólag fellépni a Soroksár, de egy röviden sikerült hazaadást után ismét az Ajka került helyzetbe. Sejben próbálkozását Kovács blokkolta üggyel-bajjal. Szarka ismételhetett, de ígéretes helyzetben (az üres kapura emelhette volna a labdát) gyengén lőtt, Kovács megfogta a labdát. Az első félidő végén a görög-magyar Ikonomou Konstantinost kellett lecserélni egy ütközés után. A futballista alaposan megszédült, végül a mentők vitték le hordágyon a pályáról. Később kiderült, járomcsont-törést szenvedett. A hosszú ápolás miatt hat percet hosszabbított a játékvezető, de maradt az 1-0-s állás.
A második játékrész elején is a vendégek kapuja előtt volt többet a játékszer.

A 63. percben pedig megszületett a második hazai találat: Sejben indította pontosan a saját térfeléről Doncseczet, aki kihasználta, hogy egyedül hagyták a védők, kapura vezette a labdát és hét méterről a kifutó Kovács mellett a jobb alsóba helyezett, 2-0.

A folytatásban próbálkozott még a vendégcsapat, de még szépíteni sem tudott, magabiztosan, megérdemelten nyertek az ajkaiak.

Ikonomou Konstantinosnak ezúton is jobbulást kívánunk! 

forrás: veol.hu/helyi-sport