Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Vereség sérüléssel

FC Ajka–Jászberény 0-2 (0-2)

Ajka, 100 néző. V.: Szalai

FC Ajka: Horváth D. (Balogh, 46.) – Bonivárt, Pákai (Szabó, 53.), Görgényi, Nagy B. (Csemer, 46.) – Csizmadia (Nagy K., 46.), Kenderes (Nagy E., 46.) – Nagy I. (Horváth P., 46.), Lengyel (Erős, 46.), Lakatos (Markó, 60.) – Oláh (Major, 54.). Vezetőedző: Kis Károly.

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Ilkovics, Lakatos G., Süttő, László, Ludasi, Király, Pálinkás, Lakatos B., Gresó. A második félidőben pályára lépett: Sándor I., Balogh B., Szöllősi, Szabó T., Penczner, Nagy Sz., Menczeles. Vezetőedző: Német Gyula.

Bár a felkészülés időszakában nem elsősorban az eredmény számít, meg kell jegyezni, hogy az NB II-be feljutott ajkaiak idei mérlege elég siralmas képet mutat. A csapat döntetlennel (0-0) kezdett a Mosonmagyaróvár (NB III) ellen, majd kikapott (0-4) az Újpesttől (NB I), a Csákvártól (NB II, 1-2) és a Gyirmóttól (NB II, 0-2), most pedig az NB III-as Jászberénnyel sem bírt.

Az ajkaiak leigazolták a Vác védőjét, Szabó Normant, aki a kispadon kezdett.

A 8. percben Szemere bedobását Lakatos Béla megcsúsztatta, érkezett Pálinkás és közelről a hálóba fejelt, 0-1.

A 45. percben Süttő beadását Gresó visszatette Lakatos elé, aki azonnal kiugratta Szemerét, ő pedig 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-2.

A 60. percben Süttő letarolta Lakatost, akit kórházba kellett szállítani. A vétkest kiállította a játékvezető.

Úgy kapott ki 2-0-ra az FC Ajka, hogy a gólokon kívül kapusainak nem volt védenivalója. Ellenben a vendégek hálóőreinek többször is bizonyítaniuk kellett képességeiket. Az első félidőben Lengyelnek volt abszolút ziccere, a másodikban Markó hibázott a kapus előtt állva nagy helyzetben. Nagy Krisztián lövését Menczeles egy alkalommal bravúrral védte. A kiállítást követően végig az Ajka támadott, de fölényét nem tudta gólra váltani.

Kis Károly: A vendégek egy figyelmetlenségünk miatt korán előnybe kerültek, bár sok helyzetet dolgoztunk ki, ezeket el is hibáztuk. Játékunkból hiányzott a frisesség, emiatt sok hibát vétettünk. Sajnálatos, hogy Lakatos várhatóan több hétre kiesett.

Szerdán két edzőmeccset játszik az FC Ajka, amely 17 órai kezdettel a VLS Veszprémet fogadja. A Pápai Perutz FC elleni találkozó 19 órakor kezdődik.

forrás: veol.hu/sport