Barion Pixel
2024.05.21.
HírekNői labdarúgás

Leány U16 / U19 – 5. forduló

Leány U-16 csapatunk itthon fogadta a Zalaegerszeg korosztályos csapatát, leány U-19 csapatunk pedig vendégként lépett pályára Veszprémben.

 

Leány U-16:

FC Ajka  –  ZTE FC 3-13 (2-8)

FC Ajka: Ignác – Szabó, Döme, Bogdán, Király, Kocsis, Egyed, Németh, Csekő

Csere: Kovács, Tóth

Gólszerzők: Tóth 35’ 40’ 44’

Vezetőedző: Szélessy Balázs (Asszisztens edző: Kiszlinger Balázs)

Edzői értékelés: Az első félidőben ellenfelünk a letámadást alkalmazva rengeteg helyzetet dolgozott ki kapunk előterében, melyekből többet sikerült is gólra váltani. A mérkőzésen a cserekapusunk védett, aki a kapott gólok ellenére is ügyesen helytállt a kapuban. Miután visszaálltunk a megszokott játékrendszerre, több helyzetet sikerült kidolgoznunk és két gólt szereznünk Tóth Tamara révén. A második félidőben csapatunk játéka megerősödött, amely a mérkőzés végéig kitartott és Tóth Tamara újabb találatával szépíteni tudtunk.

Jók: Tóth, Ignác, Csekő, Németh, Egyed, Király

 

 

Leány U-19:

Veszprémi FC USE  –  FC Ajka 7-0 (13-0)

FC Ajka: Grünvald – Simon, Szigetvári, Bozsoki, Preininger, Dobai, Szabó, Tárkányi (Gecző), Tóth (Szórádi), Bódi, Farkas (Sinku)

Gólszerzők:

Vezetőedző: Gyenese Csaba (Asszisztens edző: Vattai Cintia)

Edzői értékelés: Az öltözőben elhangzott taktikai utasításokat csak részben sikerült betartani, hamar szétesett a védekezésünk, alig- alig volt jó teljesítmény. Sajnos a felnőtt játékosok is sokat hibáztak az első félidőben, 4 gólpasszt adtunk az ellenfelünknek. A második félidő játékban már jobban sikerült, igyekeztünk szépen kihozni a labdákat, amelyből támadásokat is sikerült indítani. A lehetőségeink végére már elfogyott az erő vagy a célzással voltak problémák vagy a kapus hárított! Ezek a támadások azt jelentették, hogy kinyíltunk és ezekből jött ellentámadásokból kaptunk gólokat! Az ellenfél megérdemelten nyert ilyen arányban is, erőszakosabb, gyorsabb és labda biztosabb játékot mutatva.

Jók: –