Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem a zárófordulóban

Az NB III. Nyugati csoportjának zárófordulójában a Dunaharaszti MTK együttesét fogadta csapatunk. A mérkőzésnek különösebb tétje már nem volt, hiszen az a forduló előtt eldőlt, hogy a vendégek a 11. helyen, mi pedig a 2. pozícióban végzünk a tabellán.

FC Ajka-Dunaharaszti MTK 4:0 (1:0)

Ajka, 300 néző. V.: Somogyi.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Graszl, Csemer – Csizmadia, Kovács – Vallejos (Horváth P., 76.), Illés (Pavlitzky, 69.), Major – Tóth (Nagy E., 46.). Edző: Kis Károly.

Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Bíró, Farkas, Rétsági, Dallos – Kovács (Ferenczi, 80.), Gacsal, Rusvay (Rebecsák, 61.), Vitányi (Mendebaba, 51.), Márton – Szenes. Edző: Króner Péter.

A 6. percben Csemer 17 méteres szabadrúgásánál kellett nyújtóznia a vendégkapusnak. Nem sokkal később, gyors támadás végén a labda visszakerült Kovácshoz, aki lágyan, emelve lőtt, nem sokkal mellé. A 21. percben egy felszabadítás került majdnem a Dunaharaszti hálójába.

A 23. percben Csizmadia ugratta ki remekül Illést, akinek centerezésére Kovács érkezett középen, játékosunk pedig az üres kapuba passzol! 1-0

Érthetetlenül kapkodott csapatunk, a Dunaharaszti szintén nagyon idegesen futballozott. A félidő hátralévő részében meddő volt a együütesünk fölénye, Kis Károly csapata veszélyesen, de pontatlanul játszott. A legközelebb Vallejos került a gólszerzéshez, a középpályás előbb kiszorított helyzetből pörgetett nem sokkal mellé, majd Gyatyel védte közeli lövését.

A második játékrész elején Kovács próbálkozását kellett védenie a vendég hálóőrnek, aki néhány perccel később bizonytalan volt. Major labdát szerzett, majd úgy tűnt, szabálytalanul szerelik, de a bíró nem így látta.

Az 56. percben Köles ívelt középre, a befutó Major Gyatyel fölött a hálóba csúsztatta a játékszert, 2:0.

A folytatásban is a Dunaharaszti térfelén folyt a játék, nagyobb koncentrációval újabb találatokat szerezhetett volna csapatunk.

A 78. percben Horváth Péter első labdaérintéséből kapufát lőtt.

Egy perccel később Horváth P. még pontosabban célzott, a középpályás megküzdött a labdáért, amelyet 16 méterről a bal alsóba helyezett, 80. perc: 3:0.

A 90. percben Horváth P. duplázta góljai számát, és állította be a végeredményt, Csizmadia ment el szépen a jobb oldalon, középre adását remek lövéssel értékesítette támadónk., 4:0.

A lefújást követően csapatunk átvette az ezüstérmeiket, amelyeket Csik Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója akasztott a nyakakba.

Kis Károly: Győzelmet és látványos játékot terveztünk az utolsó meccsre, ezt pedig sikerült teljesítenünk. Örülök, hogy meg tudtuk hálálni az egyre bővülő közönségünk biztatását. Sajnáljuk, hogy nem sikerült a feljutás, nagy csata volt. A csapat dicséretet érdemel, úgy gondolom, lehet rá jövőt építeni. Köszönöm a szurkolók és a vezetőség támogatását.

forrás: veol.hu/sport