Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Minimális vereség a főpróbán

Első osztályú csapattal játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a téli bajnoki szünetben az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd-FC Ajka 2-1 (2-0)

Mezőkövesd. V.: Szilágyi

Mezőkövesd Zsóry FC: Fedinisinec – Varjas, Katanec, Pillár, Silye, Meskhi, Vajda, Pekár, Dragóner, Marin, Takács Vezetőedző: Kuttor Attila

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Horváth P. (Nagy B., 46.) – Lengyel, Tóth (Csizmadia, 46.), Kenderes (Nagy I., 65.), Soltész (Nagy E., 65.) – Nagy K. (Illés, 65.), Zamostny Vezetőedző: Kis Károly.

Az első idei bajnoki előtt az utolsó felkészülési mérkőzését vívta az FC Ajka, amely három nyertes találkozót tudhatott maga mögött. Nagy Krisztiánék egy NB III-as triót, a VLS Veszprém (2-0), Balassagyarmat (4-0) és Pápai Perutz FC (3-0) hármast fektették két vállra téli szünetben.

Az első perctől kezdve remek iramban folyt a játék, a hazaiaknál volt többet a labda. Ugyanakkor nem egy kövesdi játékosé, hanem Soltészé volt az első nagyobb helyzet, az ajkai középpályás a jobb kapufát találta telibe, majd Zamostny hibázta el a kapussal szemben lehetőségét.

A folytatásban három perc alatt két gólt is szerzett a Mezőkövesd.
A 36. percben Dragoner remekül húzott el a bal oldalon, beadására Takács jó ütemben érkezett, és a kapu bal oldalába helyezett, 1-0.
A 39. percben egy kapu előtt keresztbe lőtt labdát, Takács a bal kapufánál állva lőtt a hálóba, 2-0.

A szünet után Zamostny lőtt, a hazai hálóőr védett. A második oldalon Marin hibázta el helyzetét. Ezt követően Zamostny veszélyeztetett két alkalommal is. A 78. percben sikerült a szépítés, Nagy B. futott el a bal oldalon, beadására Illés jó ütemben érkezett és egy igazítás után 14 méterről a bal alsóba lőtt, 2-1.

Kis Károly:  Sportszerű, jó iramú mérkőzésen a hazaiak egy öt perces rövidzárlatunkat kihasználták, ezzel két gólos előnyre tettek szert. A második félidőben sikerült szépítenünk. Voltak a találkozónak olyan szakaszai, amelyre lehet építeni. Akadtak hibáink, amelyeket a hátralévő időben ki kell javítani.

forrás: veol.hu/sport