Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Továbbra is dobogón!

FC Ajka–PMFC 1-0 (1-0)
Ajka, 800 néző. V.: Görög

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes (Rabatin, 69.), Csemer – Tajthy (Vogyicska, 53.), Csizmadia, Berzsenyi (Gyuris, 69.), Zsolnai, Sejben (Jagodics B., 83.) – Szarka Á. (Gaál, 83.). Vezetőedző: Jeney Gyula

Pécsi MFC: Helesfay – Takács Zs. (Szabó M., 71.), Rácz L., Pejovics, Katona L. (Majnovics, 80.) – Krausz, Terbe, Kesztyűs B. – Harsányi I. (Tóth-Gábor, 71.), Gera Z., Kocsis B. (Major S., 80.). Vezetőedző: Weitner Ádám

A harmadik fogadta a hatodikat, a helyezések szerint rangadónak számított az összecsapás, a formák alapján viszont ez nem feltétlenül volt elmondható. Az ajkaiak nyolc meccses veretlenségi sorozatot tudtak felmutatni, ezen időszak alatt hat sikert és két döntetlent értek el, míg a pécsiek komoly hullámvölgyet élnek át,  öt meccset vívtak meg nyeretlenül, s ezalatt csak két pontot szereztek.

Alaposan felkészültek egymás játékából a felek, valószínűleg ennek volt köszönhető az, hogy egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. A mezőnyjáték sem volt valami látványos, sok szabálytalanság és hiba tördelte a folyamatos focit. A 27. percben Gera próbálkozhatott ígéretes helyzetből, közelről leadott lövése után blokkról vágódott az oldalhálóba a labda. Két perccel később a másik oldalon is adódott némi veszély, Csemer bal oldali beadása után Szarka fejelt nem sokkal a jobb kapufa mellé.

A 33. percben ismét Csemer volt aktív, előreívelésénél Pejovics hibázott, Szarka lecsapott a labdára, a pécsi védő pedig szabálytalanul állította meg, bünető. A 11-est Szarka a jobb alsóba lőtte, 1-0.

A folytatásban volt egy kis „tűzijáték” a pécsi kapu előtt, a vendégek háromszor is blokkolni tudtak. Az első félidő ráadásában Csemer tört előre, visszakapta a labdát egy védőtől, lövését Helesfay bravúrral védte a rövid oldalon.

A második játékrész elején a Pécs jutott büntetőhöz, miután a jobb oldalon kilépő Gerát Kenderes buktatta. A 11-eshez Kesztyűs állt oda és a jobb kapufa mellé bombázott. Az 56. percben Görgényi lőtt egy szöglet után, a labda a keresztlécről pattant ki.

A folytatásban nem volt túl élvezetes a találkozó, szép megmozdulás kevés akadt, sárga lap annál több. Bár csak egy gólos volt a hazai előny, nem igazán kellett attól tartani, hogy a Pécs kiegyenlít. Az Ajka végig veszélyesebb volt, és teljesen megérdemelten nyert.

forrás: veol.hu/helyi-sport