Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Zamostny Balázs: Taktikus, bátor játékot várok magunktól!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. Csapatunk rutinos támadóját, Zamostny Balázst kérdeztük a DVSC elleni idegenbeli mérkőzésünk előtt.

Mérkőzésekben gazdag augusztuson vagyunk túl. Hogyan láttad belülről a csapat teljesítményét az elmúlt hét meccsen?

Szezon előtt bíztam benne, és sikerült is nagyon jól indítanunk a bajnokságot, a Békéscsaba elleni vereség alkalmával is mi domináltunk. Az utolsó két meccsünk során a Haladástól szenvedtünk vereséget, illetve a budaörsi fiaskóval zártuk az augusztust. Az 1:5 valóban nem néz ki jól, de a játék képe alapján az első félidőben el tudtuk volna dönteni a mérkőzést, valamint a második félidő végén Niko sajnálatos sérülése miatt emberhátrányban kellett játszanunk. Összességében azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk, bár többet is ki tudtunk volna hozni a mérkőzésekből, de két pontra vagyunk az első helytől, így véleményem szerint nem lehet okunk panaszra.

Egy hét szünet után a DVSC otthonában indítjuk a szeptembert. Mit vársz a mérkőzéstől?

Egy nagyon jó hangulatú mérkőzésre számítok. Sok néző előtt, remek stadionban, egy bajnokaspiráns csapat ellen lépünk pályára a TV által közvetített mérkőzésen, így ha ez nem motivál, nem dob fel  valakit, akkor az, ahogy szokták mondani, hagyja abba a futballt. Taktikus, bátor játékot várok magunktól és természetesen győzni szeretnénk!

Hogyan készülsz fel egy mérkőzésre?

Nincs kimondott receptem. Mérkőzések előtt főleg pihenni próbálok, illetve a gondolataimat rendezve már a meccsre összpontosítok. Mielőtt kilépek a pályára igyekszem minden idegszálammal a játékra koncentrálni, és nyugodtan, görcsösség nélkül a lehető legtöbbet kihozni magamból.

Van valami meccs előtti babonád?                              

Többféle kis babonám volt már az évek alatt, de ezeket mind elhagytam, mert mindig rá kellett jönnöm, hogy legfőképpen magamban kell bíznom. Azonban, ha egy jól sikerült meccs előtt valami bevált, legyen az étkezésbeli dolog, külön edzés, vagy hasonló, akkor azt a következő héten is ugyanúgy csinálom. Illetve természetesen mindig hallgatok zenét a meccsek előtt.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett