Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Kis Károly: Nem az esélytelenek nyugalmával várjuk a mérkőzést!

Válogatott szünet után ismét mérkőzésre készülhetünk, a DVSC otthonában vendégeskedik csapatunk a hétvégén. A debreceni összecsapás előtt vezetőedzőnkkel, Kis Károllyal beszélgettünk.

Sűrű hónapot tudhatunk magunk mögött, hét mérkőzést játszott a csapat. Hogyan értékelnéd a csapat teljesítményét?

Összességében azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk, annak ellenére, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen ha a legutóbbi két mérkőzésünkön nyerni tudunk, az első helyről várhattuk volna a folytatást. Szombathelyen is megvolt a lehetőségünk, hogy pontot/pontokat szerezzünk, illetve a Budaörs elleni mérkőzésen is, ahol noha nem játszottunk jól, 1:1 állásnál megvoltak a helyzeteink, hogy eldöntsük a mérkőzést a magunk javára. A játékosok nagyon pozitívan állnak mind a mérkőzésekhez, mind az edzésekhez, ami biztató a jövőre nézve. Sajnos sérülések is közbe szóltak, vannak komoly sérültjeink Soltész Dominik, Kovács Nikolasz és Lengyel Béla személyében, és Kenderes Zoltán is hosszú időre kiesett, így sokat kellett változtatni a csapat összetételén. Bízom a játékosaimban, és azok, akik szerepet kapnak, biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek azért, hogy pótolni tudják a társaikat, akik eddig helyt álltak.

Egy hét szünet után lépünk ismét pályára vasárnap a DVSC csapata ellen. Mit kell tudni az ellenfélről?

A Debrecen véleményem szerint a bajnokság egyik favoritja, és a feljutás egyik legnagyobb esélyese. Próbálták egyben tartani a csapat magyar magját, és a néhány meglepő eredmény ellenére nagyon gyorsan összeálltak, úgy gondolom, hogy az osztály egyik legjobb csapata. Nagyon régóta játsszák a 4:4:2-t, jó és szervezett csapat.

Mit vársz a mérkőzéstől?

Egy nagyon jó csapat otthonába látogatunk, de nem az esélytelenek nyugalmával várjuk a mérkőzést! Úgy gondolom, hogy szervezett és okos játékkal lehet esélyünk a pontszerzésre.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett