Barion Pixel
2024.06.13.
FelnőttHírek

Vereség Mosonmagyaróváron

Újabb edzőmérkőzést játszott együttesünk, amely ezúttal a másodosztályban szereplő Credobus Mosonmagyaróvár vendége volt.

Mosonmagyaróvár-FC Ajka 2:0 (0:0)

Mosonmagyaróvár, 80 néző. V.: Móri.

FC Ajka: Horváth D. (Balogh, a szünetben) – Köles (Bonivárt, a szünetben), Pákai (Nagy E., a szünetben), Erdei, Szabó (Kalász, 60′), Kenderes, Csizmadia, Horváth P. (Major, a szünetben), Illés (Tóth, a szünetben), Oláh (Markó, 60′), Pavlitzky (Kovács Á., 60′). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A félidő felénél Horváth védett nagy bravúrral egy mosonmagyaróvári próbálkozást, míg a másik oldalon Csizmadiát buktatták egyértelműen a büntetőterületen belül, a büntető azonban elmaradt.

Nem sokkal később egy szép kontra végén Somogyi védte Pavlitzky próbálkozását.

A második félidő elején többször is sikerült zavarba hozni a hazai védelmet és előbb Major a kapufát, majd néhány perccel később már a kaput találta el, azonban lövésénél Somogyi nagy bravúrral hárítani tudott.

A 75. percben egy gyors hazai kontránál védőink hibáját kihasználva szerzett vezetést Eszlátyi révén a hazai csapat, 1:0.

A 76. percben a mieink még fel sem ocsúdtak a bekapott találat miatt, mikor Vágó 11 méterről a bal felsőbe helyezett, 2:0.

A mérkőzés végén Tóth Patrik játszotta magát tisztára, de óriási helyzetben a  kapu fölé lőtt.

Schindler Szabolcs: Az első félidőben folyamatos volt a játékunk, többet volt nálunk a labda, mint magasabb osztályú ellenfelünknél. Helyzetünk is több volt. A második félidőben ugyanez volt a helyzet, kapufát is lőttünk. Védekezésünk hibáit, figyelmetlenségünket gólokkal büntette a hazai csapat. Fontosak az ilyen mérkőzések, csak ilyen ellenfelek ellen tudunk fejlődni.

A mienk legközelebb szerdán, Győrben 18 órakor lépnek pályára az ETO FC Győr ellen.