Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Jeney Gyula: Tovább akarunk jutni a következő körbe

A válogatott szünetet követően Magyar Kupa mérkőzéssel folytatódik a szezon, ellenfelünk az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC csapata lesz. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Jeney Gyulával beszélgettünk.

Eltelt az őszi szezon egyharmada, hogyan értékelnéd a mögöttünk hagyott időszakot?

Sajnos már a felkészülési időszak alatt elindult egy negatív folyamat, aminek hatására olyan periódusba kerültünk, hogy szinte az összes támadásból gólt kaptunk. Az edzőmérkőzéseken ennek még nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, de időközben ez a bajnoki mérkőzéseken is tendenciává vált. Úgy érzem ennek inkább mentális oka van, ami természetesen próbálunk kezelni. Nehéz az elmúlt időszakot szakmailag értékelni, mert a játékunk az domináns, de ez mit sem ér, ha eredménytelen.

A Vasas ellen 10 perc alatt kivégeztük magunkat, hiszen két gólt kaptunk rögzített szituáció után, ez már nálam is kiverte a biztosítékot. Kielemeztük a hibákat, tanultunk belőle és remélem legközelebb már jobban lereagáljuk az adott helyzetet.

Az NB I-es Mezőkövesd lesz a mieink ellenfele. Mit vársz a mérkőzéstől?

Ellenfelünk sem kezdte jól a bajnokságot, mérkőzésről-mérkőzésre változtatják a taktikájukat, így kíváncsian várjuk, milyen felállásban lépnek ellenünk pályára. Ez a találkozó arra mindenképpen jó lesz, , hogy megnézzük, hogy a mi a játékunk mire elég egy elsőosztályú csapat ellen.  Természetesen szeretnénk továbbjutni a következő körbe, de most a legfontosabb az azt követő három mérkőzése, mert ott már pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy elmozduljunk a hozzánk méltatlan pozícióból.