Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Vereség a Győr otthonában

Az NB II. egyik bajnokaspiránsának otthonában, Győrben vendégszerepelt csapatunk, amely az ETO FC Győr ellenfele volt.

ETO FC Győr-FC Ajka 2:0 (0:0)

Győr, 400 néző.

WKW ETO FC Győr: Horváth T. (Gyurákovics) – Kovács K. (Erdélyi), Vadász (Múcska), Vukasovic, Völgyi (Kalmár) – Bagi, Tajthy (Hidi), Magasföldi (Koltai) – Baracskai (Szatmári), Szimcso (Szánthó), Mervó (Jakab). Vezetőedző: Mészöly Géza.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer (Szabó) – Kenderes (Pavlitzky), Bonivárt (Kalász), Nagy E. – Illés (Molnár), Oláh (Major), Horváth P. (Tóth). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

A találkozó elején Illés kétszer is helyzetbe került, azonban mindkét próbálkozását hárítani tudta Horváth T.  Az első félidő további részében felváltva forogtak veszélyben a  kapuk, azonban gól egyik oldalon sem esett.

A második félidőben a hazaiak átvették a mérkőzés irányítását és Horváth Dániel bravúrja is kellett, hogy a hazaiak ne szerezzék meg a vezetést.

A 60. percben az ajkai védők hibája után alakult ki lehetőség az ETO előtt, a jobbról érkező beadást Mervó lőtte a hálóba, 1:0.

A 67. percben 30 méterről lőhetett szabadrúgást a Győr, Vukasovic nagy erővel lőtt a felső sarokba 2:0.

Ellentétes félidőket láthatott a nagyérdemű. Az első játékrészben csapatunk egyenrangú ellenfele volt a házigazdáknak. Szünet után egyértelmű fölényben játszott az ETO és ez gólokban is megmutatkozott.

Schindler Szabolcs: Az első félidőben szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, sajnos két ziccert is elhibáztunk. A második játékrészben sajnos nem tudtunk olyan tempóban játszani, mint az elsőben, védekezésben sokat hibáztunk.

Csapatunk legközelebb szombaton, 16 órai kezdettel a Csákvár otthonában lép pályára.