Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Vereség Győrben

Hiába került emberelőnybe, majd szerezte meg a vezetést Győrben az FC Ajka, a csapat újabb vereséget szenvedett a labdarúgó NB II-ben.

ETO FC–FC Ajka 2-1 (0-0)

Győr, 600 néző. V.: Veizer.

ETO FC Győr: Horváth T. – Kovács K., Bagi, Vári, Kalmár – Hidi M., Vashkeba (Vitális, 93.), Szánthó (Horváth Z., 59.), Andric, Múcska (Kun, 59.) – Lovrencsics Vezetőedző: Kondás Elemér.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Kenderes, Nagy B. (Oláh, 84.) – Nagy I. (Lakatos, 76.), Csizmadia, Lengyel, Stoiacovici (Illés, 57.), Horváth P. – Nagy M. Megbízott edző: Jeney Gyula.

A Békéscsaba elleni hazai vereséget követően Győrbe látogatott az FC Ajka, amely finoman fogalmazva sem örvendett jó formának. A Veszprém megyei csapat utóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni.

Abba az egy győzelembe (és néhány korábbi jó teljesítménybe) viszont kapaszkodhattak az ajkaiak, akik ebben a szezonban már több esélyesebb, magasabban rangsorolt csapat orra alá törtek borsot.

Merthogy ezen a találkozón abszolút a Győr volt az esélyes, és nemcsak a tabellán elfoglalt helyezés (a hazai együttes a hatodik, az Ajka a 17. pozícióban állt a játéknap előtt), illetve a jóval komolyabb futballmúlt és háttér miatt, hanem azért is, mert a múlt heti bajnokin a Veszprém megyei csapat több emberét is elveszítette. A Békéscsaba elleni összecsapáson Görgényi és Csemer egyaránt súlyos sérülést szenvedett, Nagy Erik a kiállítás, ezzel az eltiltás sorsára jutott, Soltész Dominik pedig összeszedte ötödik sárga lapját. Rájuk tehát nem számíthatott a betegsége után pihenő Kis Károly vezetőedzőt helyettesítő Jeney Gyula.

Ami a másik oldalt illeti, az ETO hosszabb ideje veretlennek mondhatta magát, többek között az éllovas MTK-ánál is jobbnak bizonyultak a győriek. Ennek ellenére edzőváltás történt, az előző fordulót követően a korábbi debreceni sikertréner Kondás Elemér vette át Boér Gábor helyét a kispadon.

Elsősorban győri helyzeteket láthatott a közönség az első félidőben, gólnak azonban nem örülhettek a hazai drukkerek. Andric próbálkozott először, majd Múcska lőtt kapufát, a másik oldalon Lengyel és Nagy Krisztián előtt adódott kisebb lehetőség.
Fordulás után ennél jóval több esemény történt.

Kezdődött azzal, hogy a 49. percben megfogyatkozott a Győr, Kalmár szabálytalankodott a kiugró Csizmadiával.
Nem kellett sokat várni arra, hogy az ember mellett gólhátrányba is kerüljön a házigazda, az 54. percben Horváth Péter lőtte ki 10 méterről a jobb alsót egy visszagurítás után, 0-1.

Az ETO természetesen nem adta fel a küzdelmet, és 15 perccel a vége előtt össze is jött az egyenlítés a győrieknek. A 75. percben Andric volt eredményes, a hazai játékos 23 méteres lövését nem tudta hárítani Horváth D., 1-1.

A 82. percben pedig már a hazaiaké volt az előny, miután Lovrencsics fejelt az üresen álló Horváth Zoltán elé, akinek nem volt nehéz dolga, 2-1.

Az FC Ajka nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, Oláhnak sikerült is helyzetbe kerülnie, de a három pont a győrieké lett.

Jeney Gyula: Gratulálok játékosaimnak, úgy gondolom, mindent megtettünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Sajnos a létszámfölényes játékunk nem működött, a győri cseréket követően a hazaiak leegyszerűsítették játékukat, ívelgettek a két méteres centereknek, s ez a taktika be is jött nekik.

forrás: veol.hu/sport