Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Idei utolsó mérkőzésünk következik

Utoljára lép pályára ebben a naptári évben az FC Ajka, amely rendkívül fontos mérkőzés előtt áll a labdarúgó NB II-ben.

A tabella tizenhetedik pozíciójában tanyázó FC Ajka azt a Tiszakécskét látja vasárnap vendégül stadionjában, amely két ponttal és három helyezéssel áll jobban nála. Az összecsapás tehát igazi alsóházi derbi, egy nagyon fontos ütközet két, kiesés ellen harcoló együttes között.A Balmazújváros kizárása miatt ebben a szezonban két csapat búcsúzik a másodosztálytól, jelenleg a hétpontos Vác és a 15 egységgel rendelkező Haladás van kieső pozícióban. A szombathelyiek előtt az Ajka áll, négy pont előnnyel.

A Veszprém megyei alakulat nincs jó szériában, a hazai, Békéscsaba elleni vereséget (1-4) követően Nagy Krisztiánék az ETO FC Győr otthonában is alulmaradtak. Utóbbi meccs érdekessége, hogy a vendégek sokáig jól tartották magukat esélyesebb riválisuk stadionjában, sőt egy hazai kiállítást követően, az 54. percben vezetést is szereztek. A folytatásban azonban elég volt egy szűk tízperces rövidzárlat, és a győriek megfordították az összecsapást (1-2).

– Sajnos elemi hibákat követtünk el, az ilyesmit pedig egy ilyen erős csapat, mint a Győr, kegyetlenül megbünteti. Nagy kár érte, hiszen addig rendben volt a meccs, jó eséllyel pályáztunk a pontokra. Ellenfelünk néhány perc alatt fordított, és hiába akadt még a hajrában helyzetünk, nem tudtunk egyenlíteni – foglalt össze Jeney Gyula edző, aki a betegsége után pihenő Kis Károly szakvezetőt helyettesíti a kispadon.

A vezetőedző egyébként már munkába állt, legalábbis korlátozottan, az edzéslátogatást és a meccselést ugyanis egyelőre tiltják neki az orvosok. Jeney Gyula a soron következő bajnokival kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Győr elleni meccs eredményétől függetlenül nekik mindenképpen nyerniük kell vasárnap.

– Ez egy kőkemény kiesési rangadó lesz, amire rá kell hangolódnunk, és mindent félretéve arra koncentrálnunk, hogy bármi áron, de győzzünk. Képes rá a csapat – fogalmazott a tréner, aki a múlt héten eltiltott Soltész Dominikra és Nagy Erikre újra számíthat. Az FC Ajka–Duna Aszfalt TLC találkozó 17 órakor kezdődik.

A két együttes augusztus eleji bajnokiját a tiszakécskeiek nyerték 2-1-re.

forrás: veol.hu/sport