Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Győzelem a rangadón

Az NB III. Nyugati csoportjának 9. fordulójában igazi rangadót rendeztek az ajkai Városi Sportcentrumban, hiszen listavezető csapatunk a második Érdi VSE gárdáját fogadta.

FC Ajka-Érdi VSE 2-0 (1-0)

Ajka, 650 néző.

V.: Böcskei.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Csizmadia, Kovács, Illés (Horváth P., 58.), Kenderes – Nagy K. (Major, 74.), Oláh (Pavlitzky, 67.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Érdi VSE: Borek – Bogdán (Ország, 61.), Bozsoki, Pallagi, Németh – Kelemen, Kónya, Melczer, Koós (Honti, 91.) – Gera (Pintér, 75.), Mojzer. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Remekül kezdte csapatunk a mérkőzést, hiszen már a 3. percben megszereztük a vezetést: Nagy Krisztián szögletét Oláh csúsztatta meg, a hosszún érkező Pákai pedig a kapuba továbbított. 1-0

Vezetésünk után sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, jobbára mezőnyben folyt a játék. A találkozó 25. percében aztán Oláh léphetett ki ziccerben, lövését azonban Borek hárítani tudta.

A 32. percben először veszélyeztetett a vendég csapat: Koós állt szemben a kapuval, de lövését az utolsó pillanatban blokkolni tudta Köles. Két perccel később újra az érdi támadó került helyzetbe, de csúnyán kapu fölé lőtt. A 38. percben egy szabadrúgást követően Pallagi fejelhetett kapura, de Horváth hárítani tudott.

A második félidő elején egy védelmi megingás után Mojzer emelet kevéssel Horváth kapuja fölé .

Az 56. percben Illés tekert kapu mellé. A találkozó 69. percében egy nagy bedobás után Kovács közvetlen közelről csúnyán fölé lőtt.

A 78. percben Kelemen lőtt kevéssel Horváth kapuja mellé.

A 80. percben Major szépen játszotta magát tisztára, középre adását egy vendég védő majdnem a saját kapujába fejelte. A 86. percben Pavlitzky lövését a bal alsó sarokból szedte ki Borek.

A 88. percben szép kontra végén Major elől az utolsó pillanatban mentettek a vendégek.

A 93. percben Pallagi szabadrúgását védte Horváth. Horváth kirúgását Bozsoki vétette el, így Major léphetett ki ziccerben, aki a kapust kicselezve a jobb felső sarokba bombázott. 2-0

Csapatunk győzelmének köszönhetően 6 pontos előnnyel vezeti az NB III. Nyugati csoportját. A következő fordulóban együttesünk Csepelen vendégszerepel.

Schindler Szabolcs: Az első 30 percben nagyon jól játszottunk, több gólt is lőhettünk volna. Ezt követően hatalmas küzdelem volt a pályán, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Sajnos a kapu közelében, az utolsó passzoknál sokszor hibáztunk, és az Érd is megmutatta, hogy nagyon jó csapat. Fontos sikert arattunk, gratulálok a fiúknak!