2024.04.17.
FelnőttHírek

Vereség Gyirmóton

Kikapott a szintén NB II-es Gyirmót FC Győr vendégeként szombaton edzőmeccsen az FC Ajka labdarúgócsapata.

Gyirmót FC Győr-FC Ajka 2-0 (1-0)

Győr, 50 néző. V.: Juhász. Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Kóródi (Krén, 32., helyette Szegi, 68.), Hudák (Németh B., 57.), Széles, Hajdú – Nagy P. (Orbán B., 74.), Réti (Lázár P., 57.), Vogyicska (Somogyi-Bakos, 68.) – Herjeczki (Nagy K., 68.), Varga B., Heffler N. (Mayer, 60.). Edző: Csertői Aurél.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N. (Stoiacovici, 61.), Heffler T. (Görgényi, 61.), Tar, Présinger – Tóth G. (Irimiás, 46.), Kenderes (Lakatos, 46.), Rétyi (Tóth P., 46.), Lengyel B. (Nagy I., 46.), Csizmadia (Zsolnai, 46.) – Zamostny (Nagy K., 46.). Edző: Kis Károly.

A szintén a labdarúgó NB II augusztus eleji rajtjára készülő Gyirmót vendége volt szombaton az FC Ajka. A két együttes tavaly november végén találkozott legutóbb, akkor az ajkaiak 2-1-re győztek bajnoki mérkőzésen. A 2019/2020-as csonka szezont a gyirmótiak a hetedik, a Veszprém megyeiek a kilencedik helyen zárták a másodosztályban.

A felkészülési találkozón két gól esett, mindkét találatot ráadásban érték el a hazaiak.

Az első félidő hosszabbításában a gyirmótiak közül minimum ketten álltak lesen, a labdát végül Széles juttatta a bal alsó sarokba, 47. perc: 1-0.

A 91. percben egy hazai szöglet után nem tudtak felszabadítani az ajkaiak, és Szegi kapuba fejelt, 2-0.

Az ajkaiak ezúttal vereséget szenvedtek Fotó: Balogh Ákos/Napló

A mérkőzésen elsősorban az Ajka akarata érvényesült, többet volt a labda a vendégeknél, de a fölényt nem tudta gólra váltani a csapat. A hazaiak jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel.

Az FC Ajka legközelebb szerdán lép pályára, 17.30-as kezdettel az NB III-as Pápai Perutz FC-t fogadja.

Kis Károly: Ezen a mérkőzésen a megszokottnál többet hibáztunk védekezésben. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, amelyeket a hazaiak használtak ki jobban.

forrás: veol.hu/sport