Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Kis Károly: Az előző évben magasra tettük a lécet!

Vasárnap elrajtol a Merkantil Bank Liga NB II 2021/22-es bajnoki idénye, melynek sok új játékossal, és megújult kerettel vágunk neki. Nehéz mérkőzéssel kezdjük a szezont, a Vasas FC otthonában lépünk először pályára. A nyitány előtt vezetőedzőnkkel, Kis Károllyal beszélgettünk.

Hogyan értékelnéd a felkészülési időszakot?

Mint köztudott, sok játékosunk távozott, Őket kellett pótolni első sorban, és adva volt a feladat, hogy minél előbb egy ütőképes, egységes csapatot kell kialakítanunk. Ennek jegyében kezdtük el a felkészülést, és ezért is kötöttünk le olyan edzőmérkőzéseket, amik megmutatják a hibáinkat. Megpróbáltuk a játékosokat egységbe hozni, és begyakorolni olyan taktikai elemeket és felállási formákat, amiket jól fogunk tudni alkalmazni. Természetesen ahhoz, hogy összeálljon a csapat időre van szükség, így az őszi szezonban nem csak az ellenfelekkel, hanem az idővel is versenyzünk. Az eddigi benyomásaim nagyon jók a csapatról, a játékosok partnerek a munkában és nagyszerűen dolgoznak az edzéseken, de az, hogy ez mennyit ér, majd csak a bajnokság közben derül ki.

Idegenben, a Vasas ellen kezdjük el a 2021/22-es bajnokságot. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Vasas a bajnokság egyik nagy favoritja. Sok jó játékosuk van, akik egyénileg is el tudnak dönteni mérkőzéseket, így ellenük mindig 100%-osan kell koncentrálni. Mozgékony, kreatívan játszó csapatról van szó, ezért Nekünk nagyon szervezettnek kell lennünk és olyan játékot nyújtani, ahol a játékosok egymást ki tudják segíteni. Fontos lesz, hogy ne csak a védekezésre koncentráljunk, hanem olyan védőjátékot szervezzünk meg, amelyből lehet támadni, és ebből eredményesnek lenni. Bár mint mondtam, a Vasas a bajnokság egyik nagy favoritja, ennek ellenére bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, és eredményesek lehetünk!

Mit vársz az őszi szezontól?

Szeretnénk minél előbb egy ütőképes csapatot felvonultatni! Helyezésről nem szeretnék beszélni, inkább az a fontos, hogy olyan játékot tudjunk játszani, ami a szurkolóinkat örömmel tölti el. Az NB II-es bajnokság merem mondani, hogy a tavalyinál is erősebb lett, így fel van adva a lecke mind a csapatnak, mind a szakmai stábnak. Az előző évben magasra tettük a lécet, azt gondolom, hogy a bajnokság egyik meglepetés csapata voltunk, idén is szeretnénk egy stabil, közönségszórakoztató játékot játszani, az új, megszépült stadionunkban, és idegenben egyaránt! Nagyon számítunk a nagyszerű szurkolótáborunk segítségére!

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett