Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Vereség az újonc otthonában

Hiába szerzett vezetést, három gólt kapva alulmaradt az újonc Kecskemét otthonában az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

Kecskemét–FC Ajka 3-1 (1-1)

Kecskemét, 600 néző. V.: Nagy R.

Kecskeméti TE: Varga B. – Madarász (Buna, 63.), Szabó A., Rjasko, Belényesi, Hadaró (Grünwald, 63.) – Vágó, Nagy K. (Marsa, 81.), Katona (Szuhodovszki, 63.) – Tóth B. (Tóth D., 74.), Lukács D. Vezetőedző: Szabó István
FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Csizmadia (Tajthy, 64.), Lehoczky (Berzsenyi, 53.) – Gaál B. (Murka, 64.), Dragoner (Vizler, 74.), Tóth G. (Stoiacovici, 74.) Vezetőedző: Kis Károly

Egy újonc otthonába volt hivatalos a harmadik fordulóban az FC Ajka, amely egy-egy vereséggel és döntetlennel indította a szezont. Kis Károly csapata a nyitányon a Vasas vendégeként kapott ki (1-2), majd hazai pályán ikszelt a Siófokkal (1-1).

A kecskemétiek hazai vereséggel kezdtek, 3-2 arányban maradtak alul otthon a Budaörssel szemben, majd szintén pályaválasztóként 5-2-re megverték a Soroksárt.

A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a friss szerzemény, a héten bemutatott Dragoner Filip, aki Szombathelyről igazolt Ajkára, két éves szerződést kötve a klubbal.

A házigazdánál pedig ott volt az a Tóth Barna, aki az előző idény második félévében az ajkaiakat erősítette. Övé volt az első helyzet, a hetedik percben Horváth Dániel védett.

Nem sokkal később Lukács próbálkozott, lövése kapu mellé ment.

A másik oldalon Dragoner volt aktív, a 15. percben fejjel, öt perccel később pedig lábbal vette célba Varga kapuját, egyelőre sikertelenül.
A 30. percben aztán sikerült megszereznie a vezetést az FC Ajkának. Gyors akció végén Gaál átadását Dragoner Filip váltotta gólra, a bal alsó sarokba helyezve. A támadónak fél óra játék elég volt első ajkai találatához, 0-1.

A Kecskemét igyekezett minél előbb egyenlíteni, támadólag léptek fel a hazaiak és eredményesek is voltak.

A 35. percben egy beadást követően a vendégek nem tudtak felszabadítani, Rjasko közelről rúgta a hálóba a labdát, 1-1.

A szünetig hátralévő időben Gaál lövését kellett védenie Vargának, a másik oldalon pedig Nagy Krisztián próbálkozott, Horváth bravúrral hárítani tudott.

A pihenő után megint azonnal belevetették magukat a küzdelembe a felek, mindkét oldalon akadt néhány veszélyesebb szituáció.

A 61. percben megszerezhette volna a vezetést a Kecskemét, Tóth Barna nem sokkal lőtt mellé egy beadást követően.ó

A 70. percben viszont már semmi nem akadályozta meg a második hazai gólt. Egy szöglet után Belényesi fejelt az ajkai kapuba, 2-1.
Hiába ment előre az FC Ajka, inkább kecskeméti lehetőségek akadtak, például Tóth Dániel előtt, a cserejátékos fejjel próbálkozott.

A 94. percben bebiztosította sikerét az újonc. Lukács Dániel került ziccerbe és értékesítette is helyzetét, 3-1.

forrás:veol.hu/sport