Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Továbbjutás a Magyar Kupában

Az NB III-as Cegléd vendége volt a másodosztályú ajkai labdarúgócsapat szerdán a Magyar Kupa hetedik fordulójában. A mérkőzésen egy gól született.

Ceglédi VSE–FC Ajka 0-1 (0-1)

Gólszerző: Lakatos.

Cegléd. Jv.: Takács T.

Ceglédi VSE: Haála – Bagó, Tóth D., Kelemen (Laczkó), Kuti, G. Bíró, Bartos (Markó), Papp Gy. (Pintér), Polyák (Dudás), Takács (Juhász A.), Juhász Gy. Vezetőedző: Makrai László.

FC Ajka: Horváth T. – Zamostny (Présinger), Tóth P. (Nagy M.), Heffler, Görgényi, Csizmadia (Kenderes), Irimiás (Tóth G.), Rétyi, Lakatos (Szűcs), Stoiacovici, Tar. Vezetőedző: Kis Károly.

Az NB III keleti csoportjának tizenkettedik helyezettje volt az FC Ajka ellenfele a Magyar Kupa országos főtáblájának második körében (összességében a sorozat hetedik fordulójában).

A ceglédiek egy bajnoki pontosztozkodást követően várták a kupafellépést, a csapat vasárnap a Mezőkövesd II-vel játszott otthon 2-2-es döntetlent. Az FC Ajka is pályára lépett azon a napon, a Veszprém megyeiek a Vasas FC-t fogadták az NB II-ben. A végeredmény 1-2 lett, a fővárosiak elvitték a pontokat a koronavírus-fertőzés és sérülések miatt tizedelt ajkaiaktól.

Kis Károly legénységének emiatt is fontos volt a szerdai kupasiker, ami össze is jött.

A továbbjutásról egy gól döntött.

A 24. percben Lakatos István volt eredményes, miután jó átadást kapott Rétyitől, 0-1.

A vendégek sok helyzetet dolgoztak ki a mérkőzésen, viszont nem sikerült többször betalálniuk. A hajrában a Cegléd egalizálhatott volna, de Horváth Tamás nagyot védett Laczkó fejesénél.

Az FC Ajka legközelebb vasárnap lép pályára, amikor az NB II-ben a Debreceni EAC csapatát látja vendégül.

forrás: veol.hu/sport