Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Vereség a Csákvár ellen

Tíz veretlenül megvívott bajnoki mérkőzést követően kikapott az FC Ajka, amely hazai környezetben maradt alul vasárnap a labdarúgó NB II-ban.

FC Ajka–Csákvár 0-1 (0-0)
Ajka, 700 néző. V.: Zierkelbach. FC Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics, Présinger – Görgényi, Sejben – Babos, Csizmadia (Pantovics, 63.), Nagy K. (Horváth P., 75.) – Szarka (Borsos, 63.). Edző: Schindler Szabolcs.
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Szalai P., Karacs, Gregor, Murka – Farkas A., Mészáros D. (Dencinger, 74.), Dusinszki (Tamás N., 34.) – Gazdag (Ominger, 74.), Nagy Z. (Simon A., 74.), Szakály D. (Yablonski, 61.). Edző: Tóth Balázs.
A nagy hőségben jobbára a mezőnyben járatták a felek a labdát, komolyabb helyzet nem alakult ki. Az első érdekesebb szituáció egy büntetőgyanús megmozdulás volt. A 22. percben bal oldali hazai támadás után középre került a labda, Szarka birkózott védőjével, s bár úgy tűnt, a csákvári vitte a földre a támadót, a játékvezető kifelé mutatott szabadrúgást.
A folytatásban rengeteg szabálytalanságot láthatott a nagyérdemű, a vendégek tördelték a játékot, amely nem is volt folyamatos.
A 41. percben Csizmadia fejese ment nem sokkal kapu fölé. Ez volt a legnagyobb helyzet az első félidőben, amelyben nem sokat mutatott a Csákvár, a fordulás után azonban majdnem előnybe kerültek a vendégek. Az 50. percben Szakály fejelhetett hat méterről szabadon, de nem sikerült eltalálnia a kaput. A másik oldalon Nagy Krisztián okozott zavart.
Nyomott az Ajka, de vigyáznia kellett, a csákváriak például csaknem betaláltak egy kontra után, a 65. percben Nagy Z. lőtt kapu mellé kecsegtető helyzetben.
Amikor már úgy tűnt, a felek is beletörődnek a gól nélküli pontosztozkodásba, egy csákvári akció némileg váratlanul célt ért.
A 88. percben Simon András 15 méterről, fordulásból a jobb alsóba vágta a labdát, 0-1.
forrás: veol.hu/helyi-sport