Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Tóth Gergely: Fontos, hogy kikecmeregjünk a hullámvölgyből!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. Október első hazai mérkőzésén a Gyirmót FC Győr együttesét fogadjuk, a mérkőzés előtt középpályásunkat, Tóth Gergelyt kérdeztük.

Egygólos vereséget szenvedtünk idegenben a Szolnoki MÁV FC otthonában. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Csalódott vagyok a végeredményt illetően. Úgy gondolom a Szolnok elleni mérkőzést meg kellett volna nyerni, hiszen rengeteg lehetőségünk volt. Jobban játszottunk az egész mérkőzésen, és az első félidőben már több góllal is vezethettünk volna. Sajnos jelenleg ilyen szériában vagyunk, sok helyzetünk van, de nem tudunk élni a lehetőségeinkkel, míg az ellenfelek a pillanatnyi hibáinkat ki tudják használni.

Vasárnap hazai közönség előtt van esélyünk a javításra, a tabella második helyén álló Gyirmót FC Győr csapata látogat hozzánk. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Gyirmót egy rendkívül erős csapat, nem véletlenül vannak feljutó helyen a tabellán. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de nagyon fontos, hogy kikecmeregjünk a hullámvölgyből, megszerezzük a három pontot és elinduljunk felfele a tabellán. Nagyon szeretnénk győzni! Szeretnénk végre megörvendeztetni a szurkolóinkat, hiszen régen örülhettünk együtt győzelemnek, illetve a csapat lelkiállapotának helyreállítása szempontjából is fontos a győzelem.

Hogyan készülsz fel egy mérkőzésre?

Imádok enni, így nagyon fontos, hogy mit eszem, főleg mérkőzések előtt. Alapvetően is igyekszem egészségesen étkezni, de meccs előtt mindig könnyű, de tápláló fogások kerülnek az asztalra. A heti edzésmunka koncentrált elvégzése mellett a mentális felkészülésre is nagy hangsúlyt fektetek. Szerencsére elég nyugodt típus vagyok, így nem esik nehezemre lehiggadni és átszellemülni meccsek előtt az öltözőben. Mindig átgondolom fejben, hogy mi lesz a feladatom a mérkőzésen, és amint kilépek a pályára, igyekszem legjobb tudásom szerint a lefújás pillanatáig 100%-ot adni.

Van valami meccs előtti babonád?                            

Nem kifejezett babona, de minden meccs előtt ír a menyasszonyom egy üzenetet, hogy szurkol és ügyesek legyünk. Ezek az üzenetek sok erőt adnak mielőtt kilépek a pályára.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett