Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Szezonértékelés játékos szemmel

Véget ért a 2021/22-es idény, a csapat végül a 9. helyen zárta a bajnokságot. A csapat teljesítményét az idényben a legtöbb időt a pályán töltő játékosaink, Horváth Dániel, Tar Zsolt, Tóth Gergely, Csizmadia Zoltán és Gaál Bálint értékelték.

Horváth Dániel  – kapus – 37 mérkőzésen 37x kezdő

„Hektikus szezonon vagyunk túl. Az ősz döcögősen indult, amiben közrejátszott az is, hogy nagy volt a jövés-menés a nyári átigazolási szezonban a csapatnál. Egészen a 6. fordulóig kellett várni az első győzelmünkre. Az ősz végi-tavasz eleji időszakban becsúszott egy 8 mérkőzésen át tartó nyeretlenségi széria, de sikerült kilábalnunk a gödörből! Szép győzelmek és váratlan vereségek után pedig az idény végére meg tudtunk újulni, és az utolsó hét mérkőzésen csupán az utolsó fordulóban nem szereztünk pontot. Összességében azt gondolom, hogy nem lehetünk elégedetlenek a 9. helyezéssel, főleg, hogy mióta visszajutott a csapat a másodosztályba, mindig a mezőny első felében tudtunk végezni! Hiányérzet az van bennünk, hiszen jócskán vesztegettünk el pontokat, de a következő szezonban megpróbáljuk kijavítani a hibákat, és a szurkolóinkkal együtt még jobb helyezést szeretnénk majd elérni!”

Csizmadia Zoltán – támadó – 37 mérkőzésen 31x kezdő, 10 gól

„Nem kezdtük jól a szezont, beragadtunk, és nem jöttek a győzelmek. Hazai pályán sem sikerült teljesítenünk, annak ellenére, hogy sok szurkoló jött ki a mérkőzésekre, és remek hangulatot teremtettek a megújult stadionunkba. A hatodik meccs után tört meg a jég, és bár hazai pályán jól szerepeltünk, az idegenbeli mérkőzéseink nem úgy alakultak, ahogy azt szerettük volna, így az őszt a 11. helyen zártuk. Tavasszal szintén nem sikerült jól rajtolni, és a Tiszakécskei mérkőzés után mindenki érezte, hogy ez nem mehet így tovább! Talpra tudtunk állni, és zsinórban öt mérkőzést nyertünk meg! Itt már az volt a cél, hogy a tabella első felében tudjunk végezni, ami sikerült is.  Az idegenbeli eredményekkel nem lehetünk elégedettek, ezen a következő szezonban mindenképpen javítanunk kell, de a hazai pályán nyújtott teljesítményünkkel összességében elégedett vagyok.”

Tar Zsolt – védő – 35 mérkőzésen 35x kezdő, 2 gól

„Az idei szezon nagyon felemásra sikerült. Több olyan mérkőzésünk is volt, ahol jobban játszottunk, de sajnos pontokat mégsem tudtunk szerezni. A jövőben sokkal eredményesebben kell futballoznunk ahhoz, hogy minél előrébb tudjunk végezni a tabellán!”

Tóth Gergely – középpályás – 35 mérkőzésen 35x kezdő, 2 gól

„Az én személyes véleményem az a 9. hely ellenére, hogy ez egy gyenge szezon volt. Tudom, hogy sokkal több van a játékosokban és bennem is annál, mint amit elértünk vagy játékban mutattunk. Élvezzük a szurkolók, a klub és a város támogatását, a szezon végére már igazán jó csapattá értünk, így úgy érzem sokkal komolyabb célokért is küzdhetnénk a jövőben. Bízom benne, hogy sikerül tanulnunk az idei évből, tudunk fejlődni és jövőre sokkal szebb idényt futunk! Hajrá Ajka!”

Gaál Bálint – támadó – 32 mérkőzésen 32x kezdő, 10 gól

„Sok új játékos érkezett a nyáron, és idő kellett mire összecsiszolódott a csapat. Különféle nehezítő tényezők miatt ősszel nem igazán tudott megmutatkozni a csapatban rejlő igazi potenciál, és a tavaszt sem úgy indítottuk, hogyan azt szerettük volna. A tavaszi szezon második felére már akadtak szép győzelmeink, de sajnos az egész idényben sok pontot buktunk el, már szinte megnyert helyzetből. Összességében úgy gondolom, hogy a szezonunk hajrájával kapcsolatban lehetünk elégedettek.”

Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett