Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Újabb győzelem!

Az FC Ajka labdarúgócsapata nehezebben kezdte a Békéscsaba elleni találkozót idegenben, de az első játékrész végén vezetést szerzett egy egyéni hibát követően, és ez a későbbiekben döntőnek bizonyult.

Békéscsaba–Ajka 0-1 (0-1)
Békéscsaba, 460 néző. V.: Radványi. Békéscsaba 1912 Előre: Krnács – Bora, Farkas M., Albert I. (Fazekas L., 62.), Puskás G. – Zvara (Váradi, 71.), Kitl M. (Hodonicki, 86.), Horváth P., Czékus – Máris (Ilyés, 71.), Hamed (Lukács R., 71.). Edző: Brlázs Gábor.
FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Tar, Kenderes, Présinger (Csemer, 62.) – Csizmadia Z., Tajthy (Görgényi, 84.), Doncsecz (Berzsenyi, 62.), Sejben V. (Tóth G., 46.), Gaál B. – Zsolnai R. Megbízott edző: Jeney Gyula.
A mérkőzés elején a hazaiak támadója, Hamed okozott többször is gondot az ajkai védelemnek, azonban ígéretes helyzetben előbb elcsúszott, később pedig Horváth Dániel állta útját. A 14. percben az ajkai Kovács került lövőhelyzetbe, de Kráncs könnyedén hárított. Bő öt perccel később a hazaiak járatták szépen a labdát, majd a meglóduló Kitl centikkel célt tévesztett.
A 24. minutumban Czékus vállalkozott lövésre tizenöt méterről, de a Veszprém megyeiek szerencséjére a kapufán csattant a játékszer.
Az első játékrész vége előtt öt perccel Zsolnai csapott le egy rossz hazai átadásra, majd, megindulva a békéscsabai kapu felé, tizenöt méterről, higgadtan lőtt az alsóba Krnács mellett, 40. perc: 0-1.
Két perccel később Hamed lőtt Horváth kapujába, azonban az asszisztens lest jelzett, így maradt az ajkai vezetés.
Fordulást követően Kitl végezhetett el szabadrúgást húsz méterről, de nem talált a kapuba.
Az 56. percben Kovács tett vissza fejre egy labdát Tar számára a békéscsabai kapunál, azonban az ajkai védő próbálkozását Bora blokkolta.
Tíz perccel később Csemer szabadrúgására érkezett jól a hosszún Kovács, de gyengén eltalált labdáját a gólvonalról piszkálta ki Fazekas.
A következő percekben ajkai tűzijáték volt a békéscsabai térfélen, azonban egyik lövés sem volt veszélyes a kapura.
A hajrában nem sokasodtak az események, a hazaiak nem tudtak közel kerülni a bakonyiakhoz, akik rutinosan őrizték meg egygólos előnyüket a hármas sípszóig. A sorozatban a harmadik mérkőzésén diadalmaskodó ajkai csapat ezzel a sikerével feljött az NB II hetedik helyére.

forrás: veol.hu/sport