Barion Pixel
2024.05.20.
Utánpóltás

Szakmai nap az FC Ajkánál

A Bozsik Egyesületi Program keretében a Pápai ELC és a Hévíz SK után 2022 november 23-án az FC Ajka utánpótlása mutatkozott be a térség (Vas, Zala, Veszprém megye) Körzet Központjainak szakmai és operatív vezetői, instruktorai előtt.

A program Geri Gyula megnyitójával indult. Az FC Ajka elnöke köszöntötte a résztvevőket, röviden vázolta az Egyesület helyzetét, majd Jákli Péter szakmai vezető ismertette az FC Ajka filozófiáját, céljait, küldetését, szakmai programját. Ismertetőjéből kiderült, hogyan dolgozik a 20 fős edzői stáb, hogyan foglalkoznak a mintegy 250 igazolt játékossal, valamint a több, mint 200 Bozsik Intézményi Programban részt vevő fiúval és lánnyal.

A délután második részében az infrastruktúra bemutatása következett. A vendégek megismerkedhettek az edzések, mérkőzések helyszíneivel, a Sportcentrummal, a Bányász pályával és a Bozsik épülettel.

A bemutatkozás gyakorlati részében az FC Ajka legtehetségesebb utánpótláskorú játékosainak (U9-U10-U11-U12) köredzésére került sor. A téli edzések helyszínéül szolgáló légfenntartásos sátorban három edző (Udvardi Ervin, Svecz Edvárd, Biró András) vezetésével láthattunk egy közel másfél órás foglalkozást.

A szakmai nap zárására a Bozsik épület társalgójában került sor. A résztvevők rövid konzultáció keretében értékelték a hallottakat, látottakat.