Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Sikerült revansot venni!

Az őszi, hazai pályán elszenvedett fiaskó után sikerült visszavágni a Nyíregyházának: az FC Ajka három ponttal tért haza a nyírségi városból a labdarúgó NB II 24. fordulójában.

Nyíregyháza–FC Ajka 0–1 (0–0)

Nyíregyháza, 1000 néző.

Jv.: Nagy N.

Nyíregyháza Spartacus FC: Ásványi – Csilus, Fodor, Végső, Forgács – Papp (Kovács N.), Patvaros, Gyurján (Györgyi) – Sinanovic (Boda), Ötvös, Kártik. Vezetőedző: Lengyel Roland.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Présinger – Tóth, Kenderes, Soltész (Nagy I.) – Nagy K. (Horváth P.), Csizmadia (Nagy P.) – Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Csizmadia.

Az FC Ajka az első pillanattól fogva magához ragadta a kezdeményezést: a 4. percben Csizmadia ziccere centikkel kerülte el a kaput, aztán két perc múlva a büntető területen belül rúgták fel a támadót. A megítélt tizenegyest Nagy K. végezte el, a középre tartó lövését Ásványi hárította.

A 18. percben hiába szerzett vezetést a vendég együttes, Zamostny találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A 28. percben újabb lehetőség adódott a Veszprém megyei alakulat előtt, ekkor Nagy K. vitte el a labdát Ásványi mellett, egy csel után lőtt, a kapuba tartó löketét egy védő a gólvonalról vágta ki.

A 37. percben a házigazda először veszélyeztetett: Papp kapáslövése azonban fölé szállt. A 42. percben Hefflert emelte át Ötvös, akinek lövését Horváth ütötte szögletre.

A második játékrész elején góllá érett az ajkai fölény: az 51. percben remek és gyors támadás végén Csizmadia pörgette a labdát Ásványi fölött a kapuba, 0-1.

A túloldalon Ötvös került helyzetbe a 66. percben, ám Horváth kapus magabiztosan védett.

A csereként beállt Nagy I. a 89. percben eldönthette volna végleg a találkozót, ám nagy erejű lövését blokkolták.

Lengyel Roland:  Végig nagyszerű mérkőzést játszott a két csapat. Az Ajka tulajdonképpen már az első félidőben eldönthette volna a három pont sorsát. Egy nagyszerű második félidővel ez sikerült is.

Kis Károly:  Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is ki tudtunk alakítani, de ezeket ugyanúgy, mint a 11-est, sorra kihagytuk. A csapat erejét mutatja, hogy ezen is tudtunk lendülni, s a második félidőben egy remek támadással vezetést szereztünk. Értékes három ponttal gazdagodtunk.

forrás: veol.hu/sport