Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Rossz helyzetkihasználás, vereség Kaposváron

Nem volt szerencséje az FC Ajkának szerdán Kaposváron a labdarúgó NB II-ben. A vendégek többet támadtak, mint ellenfelük, mégsem jutott nekik pont.

Kaposvár–FC Ajka 3-1 (1-0)

Kaposvár, 200 néző.

V.: Szilágyi.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Ur, Nagy T. Varjas Z. (Szabó A., 70.) – Nagy J., Erdei (Szakály, 86.), Gál, Szabó B., Vachtler – Szarka, Balázs Zs. (Andrics, 73.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

FC Ajka: Horváth T. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger (Lakatos, 84.) – Kenderes, Tóth G. (Stoiacovici, 84.) – Csizmadia Z., Zamostny (Irimiás, 57.), Rétyi (Szűcs, 57.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Kis Károly nem változtatott a vasárnapi győztes csapaton, az ajkai kezdőben ugyanazok kaptak helyet, akik a DEAC 3-0-ás legyőzésekor.
Az FC Ajka jó teljesítményt nyújtott legutóbbi bajnokiján, és a Veszprém megyeiek bíztak benne, hogy sikerül lendületben maradniuk.

A hullámvölgyben lévő Kaposvár viszont abban reménykedett, hogy három nyeretlen mérkőzést követően ismét pontokat tud gyűjteni.
A mérkőzés eleje nem hozott túl sok izgalmat, egy kisebb hazai lehetőséget követően, a 20. percben Présinger eresztett meg egy távoli, életerős lövést, amelyet Pogacsicsnak védenie kellett.

Óvatosan futballoztak a felek, egyik csapat sem nyílt ki túlságosan. Továbbra is csendesen csordogált a mérkőzés, amikor a hazaiak váratlanul megszerezték a vezetést.

A 37. percben Erdei Carlo talált Horváth Tamás kapujába szabadrúgásból, a kaposvári futballista igen távolról, 27-28 méterről pókhálózta ki a bal felsőt, 1-0.

A vendégek igyekezetek még a szünet előtt válaszolni, azonban kevés volt a kidolgozott helyzetük, a felívelések pedig nem hoztak eredményt a hajrára betömörülő Kaposvárral szemben.

Nagy elánnal kezdte a második játékrészt az FC Ajka, Nagy Krisztián és Présinger is zavart okozott a Rákóczi kapuja előtt, ám az egyenlítésre várni kellett.

Cserékkel frissítette együttesét Kis Károly, Szűcs és Irimiás érkezett. Nem sokkal később Nagy Krisztián vitt végig egy kontrát és dolgoztatta meg Pogacsicsot. A másik oldalon Vachtler ígéretes helyzetet rontott el.

A 65. percben aztán megtörte a jeget az aktív Ajka. Görgényi adott be jobbról, a kaposváriak nem tudtak felszabadítani, Irimiás Gergő pedig 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-1.

Ment előre a vendégcsapat, amely jobban játszott ellenfelénél, s újabb veszélyes helyzeteket dolgozott ki.

Viszont betalálnia nem sikerült, amit azért is bánhatott, mert a Kaposvár a 75. percben büntetőhöz jutott. A Vachtlerrel visszafutó Szűcsöt látta szabálytalannak a bíró. Szarka magabiztosan értékesítette a 11-est, 76. perc: 2-1.

Próbált rohamozni az Ajka, ám a házigazda rutinosan játszott, tartotta a labdát.

A 90. percben aztán el is döntötte a pontok sorsát a Rákóczi. Az FC Ajka képtelen volt felszabadítani, az alapvonalról visszakapott labdával Andrics fordult le és bombázott Horváth kapujának jobb oldalába, 3-1.

Az ajkaiak legközelebb vasárnap lépnek pályára, a Pécs csapatát fogadják az NB II következő körében.

forrás: veol.hu/sport